Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hankhero

hankhero

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-10-03
  • Senast aktiv 2013-01-16
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen hankhero har skrivit i forumet.

Förstår jag rätt: Först är content visible, sedan "stänger du", men content är fortfarande visible?
Vad innebär då att stänga? Triggas en animation kanske det inte hunnit bli osynligt när koden körs.
Vad jQuery betraktar som "invisible" är inte helt självklart, har du läst api:t, jag citerar lite relevanta grejer från dokumentationen nedan.
Mitt råd är att skriva om koden så att "stäng" koden sätter (eller togglar) en css-klass du hittar på själv (kanske "closed"), och att du testar på den klassen istället om visible spökar för dig. Då är du inte beroende av att förstå exakt vad jQuery betraktar som visible.
Lycka till,
Henrik

Elements with visibility: hidden or opacity: 0 are considered visible, since they still consume space in the layout. During animations that hide an element, the element is considered to be visible until the end of the animation.

Jag svarar själv: Allting löste sig efter en omstart av datorn.

Jag köpte precis en fin bluetooth-högtalare Geneva XS som jag tänkte ha till min MacBook Air. Men bluetooth strular. Med min iPhone funkar det hur bra som helst att para och streama ljud. Men om jag försöker från Macen vill det sig inte. Den kan para och lägger upp Geneva XS Sound System som enhet, "headset" med "output" möjligheter. Men om jag försöker med "Use as audio device" händer inget. Det enda sättet att få den att bli "Connected" är att gå in på bluetooth-inställningarna och välja "Update Device Services". Men inte ens då går den att välja som output device, och den kopplar snart bort sig. Mac OS 10.6.8.

Någon som har någon idé?

Jag har en ny Macbook Air 13, 2.13/4gb med ett liknande problem.
Externa skärmar funkar fint med DVI adapter (provat 2 olika).

Men en skärm (den enda jag provat med VGA hittills), samsung syncmaster 24tum, med VGA adapter så flimrar hela bilden då och då. Typ rör sig fram och tillbaka 10 pixlar. Exakt samma skärm fungerade perfekt med min gamla vita macbook från 2007 också med VGA adapter.

Nya MacBook Air med 2.13 Ghz verkar kunna komma up i 2934-3105 i Geekbench.

Search Results for macbookair3,2 2.13 : Geekbench Result Browser

Seriöst, ni som behöver bakgrundsbelyst tangentbord satsa lite tid på att lära er skriva utan att titta på tangenterna. Jag är ingen expert, men gör ibland övningar med ett övningsprogram för att bli bättre. Om man jobbar med datorer 8-5 (programmering i mitt fall) är det väl investerad tid att bli ett par procent snabbare att skriva resten av livet.

Ursprungligen av CUBEIS:

hur är det med rå prestandan på dessa SSD diskar ? har hört att läshastigheten är grym uppåt 200 MB/sek men att skrivhastigheten lunkar runt på max 50 mb/sek ?

Lita inte på vad du "hör". På en ny Mac-mini med OCZ Vertex E 120Gb är skrivhastigheten 197 mb/s och läs 231 mb/s enligt AJA systemtest. Helt OK

Hur kan Geekbench score GÅ NER drastiskt :'(?
Siffror från i maj (även publicerat på post 365 http://www.99.se/1896072-post365.html)

I maj:
Geekbench Score 2790
Version Geekbench 2.0.3
Platform Mac OS X x86 (32-bit)
Operating System Mac OS X 10.4.9 (Build 8P2137)
Processor Intel(R) Core(TM)2 CPU T7400 @ 2.16GHz
Model MacBook Pro (Core 2 Duo)
Memory 3.00 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

Siffran nu i oktober:
Geekbench score: 1255
Version Geekbench: 2.1.7 (32-bit)
Operating system Mac OS X 10.6.4 (Build 10F569)
Allt övrigt oförändrat, inga andra program öppna (utom Finder).

Efter en reboot blir det 2253, fortfarande mindre. Misstänker WindowServer processen som ibland verkar stjäla en massa CPU till oklar nytta.

Senast redigerat 2010-10-04 12:08
Ursprungligen av Macus:

Men Spotify kan eventuellt själva ta fram stöd för Airplay-högtalare om de knäcker "koden".

Den publika nyckeln som krävdes för att streama till Airport Express "knäcktes" redan 2004. Förutom Airfoil finns det implementationer för Linux och Windows, så det är fritt fram för Spotify att börja koda. Här finns nyckeln:

[vlc-devel] [PATCH] Add Remote Audio Output Protocol stream output plugin

Den hemliga nyckeln för att skapa en Airport Express mottagare, det är väl den som Apple nu släpper till tredjeparts leverantörer. Den kanske också kommer ut snart

Kolla lite på Amazon åt dig för en bra nybörjarbok i javascript. For Dummies ska du undvika. Den här http://www.amazon.com/JavaScript-Beginners-Second-John-Pollock fick ett bra snittbetyg.

Om du ska välja en editor, varför välja en som är bara för Mac? Jag tycker det är smartare att lära dig något du kan ha nytta av om 20 år också. Vim eller Emacs innehåller kollektiv visdom från hundratusentals programmerare samlat under 20+ år vardera. Och de kan du använda överallt. Båda tar säkert ett par dagar att lära sig hantera, men du har igen den tiden.

Det går att lära sig tillräckligt för att bli riktigt duktig genom att läsa böcker och isynnerhet koda. Jag är i stort sett självlärd, med har läst lite kurser på universitet på 80-talet. Mailinglistor och chattar kan ersätta lärare. Av de riktigt duktiga programmerare jag träffat har en hel del haft längre universitetutbildningar. Men många har också haft ingen universitetsutbildning alls, men har lärt sig genom att koda spel på sina Spectrums, Vic-64 or och Amigor.

Du behöver dock hjälp med att välja rätt litteratur, det finns mycket skit därute. Det första programmeringspråket du ska lära dig är Javascript. Det är nödvändigt på webben, och kul eftersom du kan använda det direkt för att göra dina webbsidor roliga.

Den första och kanske enda boken du ska ha för javascript är Javascript the good parts. Den är liten och torr men fantastiskt bra. Sedan eller samtidigt kan du lära dig lite om ett javascript bibliotek, jag föreslår jQuery. En bra bok är Learning jQuery 1.3.

För att lära dig Html/css har jag ett tips, Head first HTML. Den är väldigt lättläst. CSS the missing manual när du vill fördjupa dig om CSS.

Lär dig använda en riktig text-editor. Textmate, Emacs eller Vim.

Det är bara att starta och lära sig, experimentera, fråga, ha roligt.

Stort tack för tipsen. Jag uppdaterade firmware (trots att jag köpte disken för en vecka sedan) och testade igen. Då fick jag
Write 87.7 MB/s
Read 134.9 MB/s

Klart mer anständigt. Kanske var det firmwaret då, eller så var det någon temporärt tjall då jag testade. Ska bli kul att se om jag upplever någon prestandavinst nu, fram tills nu har jag varit ganska besviken.

MacBook 2007, 3Gb ram, 2.16 Ghz C2Duo
SSD Intel X25M-G2 160GB
Write 46.6 MB/s
Read 105.7 MB/s

WTF. Trodde att min gamla MacBook skulle bli som ny men det verkar ju segt jämfört med nya macar. Ska jag klistra på dekalen jag fick "My SSD Rocks?" Nej My SSD sucks...

Geekbench Score 2602
Version Geekbench 2.0.19
Platform Mac OS X x86 (32-bit)
Operating System Mac OS X 10.6.3 (Build 10D573)
Processor Intel(R) Core(TM)2 CPU T7400 @ 2.16GHz
Model MacBook (Late 2006)
Memory 3.00 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

Men var är fiskarna?

Köpa nya 13 tummaren känns som att köpa en "ny" Saab 9-5. Gammal motor... Nej tack, kommer vänta ett år till.