Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
whisper

whisper

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2005-10-03
  • Senast aktiv 2013-06-24
  • Antal inlägg 87

Foruminlägg

De senaste inläggen whisper har skrivit i forumet.

Ursprungligen av gazt:

Hej

Jag kör inte photoshop, men Ableton har hängt sig när den har arbetat med större samplingsbanker eller med stora ljudprojekt.

Ska kolla loggfilerna, tack för tipset. Ska också testa skivrepareraren igen.

Borde nog lämna in den, svårt att vara utan dator bara när det finns jobb som kräver att den är hemma

- Hur har det gått, har du fått ordning på problemet?
Apropå otursförföljd - Du är inte ensam. Först händer detta:
http://www.99.se/power-macintosh-mac-pro/254346-mac-pro-haveri.html
För knappt 2 månader sedan kraschade 4 RAM-moduler av 8 när jag satte på datorn (tvivlar starkt på att minnet var kasst).
Och nu dör mitt Nvidia 8800GT.
Är det bara otur eller allmänt kass kvalitet. Sök runt här på forumet och man hittar mängder med folk som har fel med sina Mac Pro maskiner...

Ursprungligen av St Anger:

Hej, på er som kan lite mer!

Igår när jag startade min Mac Pro visades detta min min bildskärm.
(Maskinen har tickat på utan problem ända tills igår kväll.)

...

/Thomaz

Kommer inte åt bilden... Var det någonting i stil med detta:
YouTube - Graphics error on Mac Pro 2008
...För det är vad som händer mig, började igår och nu går det inte att starta maskinen, skärmen fryser vid startup (äpplet). Maskinen går att starta upp i Windows 7 (bootcamp) och i Device Manager står det att grafikkortet (Nvidia 8800 GT 512MB) är disabled pga. problem.
Nyligen kraschade 4 simmar (8GB totalt) av 8.

Löste det genom att tömma PRAM (cmd + alt + R + P).

Ursprungligen av Goflorp:

Nikons D300 skall funka utan strul. Kör själv SL och en D300 i LR.

Dock kör jag LR's egen importfunktion, "Bildinsamling" kör jag bara till Scannern.

- Vilken firmware-version har du i D300an?

Snow Leopard (1.6.3) hittar inte min Nikon D300-kamera! Funkade i 1.5.8. Har inte iPhoto 8 installerat sedan uppdateringen till SL, gjorde en clean install och kör numera Lightroom. Kameran syns i "Om den här datorn">"Mer info...">USB men Image Capture (Bildinsamling) ser den inte. Har W7 installerat via Boot Camp på samma maskin, och där funkar den.
Nån som känner igen detta?

Till moderator:

Jag syftade på att föra en diskussion kring ämnet mappstruktur i Mac OS X och om det fanns särskilda anledningar till varför man väljer en viss mappstruktur framför andra. Prestandaskillnader vid krypterad hemmamapp är ju bara en anledning, det kan ju finnas andra varpå jag tycker rubriken "Prestandaförsämringar med krypterad hemmamapp?" är missvisande.

Ursprungligen av macwitty:

Om du lägger dem i Delad så kommer du lätt åt dem men slipper få dem krypterad i Hemma-mappen

Man kan sedan även lägga alias i Hemma-mappen om man vill komma åt dem därifrån och slippa öppna Delad-mappen

Ok, det låter ju vettigt. Tack för tipset.

Hej

Undrar om det finns något "best practice"-tänk man bör tillämpa över mappstrukturen i Mac OS X...

Apple förordar att man sparar det mesta av sin data i hemma-mappen - Musik, bilder, dokument etc. Det är väl helt ok, men vad händer när man har samlat på sig en väldig massa data i hemma-mappen, och krypterar denna. Det innebär väl en viss prestandaförsämring när det gäller uppstart och nedstängning av datorn? Själv sysslar jag med musik och foto. Det innebär att jag samlar på mig väldigt stora ljud- och bildbibliotek. Spontant känns det som att jag borde lägga dessa och annan oviktig (ur krypteringsperspektiv) data utanför hemma-mappen, och endast låta personlig data, typ dokument och sådant, ligga kvar i hemma-mappen...

Tankar och kunskap kring detta, någon?

Tack på förhand.

Är ute efter en cross platform-kompatibel webbkamera. Den ska funka i Mac OS X samt Windows, dvs. native-drivrutiner samt helst inte kosta mer än 400:-
Tips, någon?

Har kollat macam-lösningen men har ingen lust att köpa en webbkamera på prov. Måste säga att det är löjligt snålt med webbkameror till Mac generellt. Finns ju trots allt en del som kör Mac Pro och Mac Mini och det kan ju inte vara svårt för tillverkare som Logitech att släppa drivisar till Mac OS för deras webbkameror...

Ursprungligen av NiklasHS:

Garageband är ju nästan som en trial-version.

-- Av Logic 9? Det tror jag inte på.

Så hur är editeringsmöjligheterna jämfört med Cubase, någon ändring i Logic 9 på den fronten?
Hur är det med midi devices i 9an, fortfarande samma trams med att Logic snor alla midi inputs från alla midi devices..?
Och slutligen, hur är det med den vertikala enhetsbeteckningen i sample editorn? -- I 8an kunde man bara se en vågforms amplitud i form av procent eller samples, men inte i dB (wtf!?)

En 30-dagars trial-version hade inte skadat.

Fast det stänger ju i så fall porten för all midi-trafik till/från datorn, det vill jag inte. Jag vill endast att Logic inte ska känna av porten i fråga. Det är ett annat program som kommer använda den...

Det är det här jag vill göra, fast på Mac:

Ursprungligen av http://www.clavia.se/faq/micro.htm:

Q: How do I use Logic Audio at the same time with the Modular Editor on my PC?
A: The Modular Editor requires its own MIDI port exclusively for the communication with the synthesizer. Logic automatically claims every available MIDI port in your PC when you start the program. However, there is a way to make MIDI ports "invisible" for Logic: In the WIN.INI file in the WINDOWS folder there is a [logic] section that, amongst other things, lists all your active MIDI ports. Open the WIN.INI file in WordPad, scroll down to the [logic] section and set the MIDI port your Modular should use for communication with the PC to '0' instead of '1', Save the WIN.INI file and reboot your PC. When you start Logic the next time, the MIDI port you set to '0' will not be claimed, and you can use the Modular Editor on this port at the same time with Logic.

Kan man ställa in Logic 8 så att programmet inte "känner av" en viss midiport?
I physical input-objektet, i environment så väljer man vilka midiportar Logic ska hantera. Men, om man öppnar piano roll-fönstret och väljer step input, då tar Logic emot mididata från alla midiportar, även dem som inte är kopplade i environment. Detta är inte konsekvent. Är det någon som vet om man i någon prefs-fil eller annan system-fil kan ställa in detta?

Tack på förhand.

Har du testat Maya-kortet på en annan dator och verifierat att det inte är kortet som spökar?
Jag råkade nämligen ut för något liknande med min PC och Echo Gina 24/96-kort. Fick sprak och knaster på utgång 3 (eller om det var 3 och 4). Visade sig att ljudkortet pajat, men jag hade garanti kvar, så jag skickade in det och fick ett nytt som funkat finfint i många år sedan dess.