Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Erland Johagen
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Levt med Mac på arbetet sedan 1991, i hemmet sedan 1997
  • Registrerad 2002-05-21
  • Senast aktiv 2012-03-02
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen Erland Johagen har skrivit i forumet.

1

Som teknikansvarig på Tidningar i Norr i Umeå har jag mest positivt att säga om XServe. Vi köpte 2006 en G5 XServe som hanterade alla våra funktioner utom ekonomi/prenumeration. Den rullade fint och de gamla G4 maskinerna kunde pensioneras. Efter några år utökade vi ed en Intel XServe också. Förra sommaren dog så den gamla G5:an av värmeslag...
Då fick vi köpa en Hp Linux-maskin för att hantera vår Oracledatabas, detta eftersom den inte skulle fungera på vår Intelmaskin. Sedan köpte jag en MacMini Server för att hantera filstrukturen mm så att bara själva databasen låg i Linuxkärran.
När vi sedan skulle komplettera med ytterligare verksamhet som var uppbyggd i FileMaker räckte det med ytterligare en MacMini Server för det.
Tror inte att vi kommer att investera i någon fler XServe utan det blir nog fler men smidigare maskiner.

Håller fullständigt med om att vi Mac-freaks behöver draghjälp från PC-sidan med Windowskompatibla program. Många av oss är tröga och oförstående inför PC-världen Detsamma gäller på deras sida. Alltså, så lika som möjligt för att kunna jobba med PC hemma och Mac på jobbet eller tvärt om.
Swdan kan vi ju känna oss glada och stolta över innovationer från Apple hela tiden. Såg i Computer Sweden att platta skärmar nu definitivt tagit över marknaden. Hur länge var det inte sedan Apple sa att nu är det bara platta skärmar som gäller?!
:eek: Erland Johagen, Umeå

Jag fick hårddiskkrasch på min iMac DV efter knappt två års användning. 10 GB åt skogen!
Tog fram min gamla Performa 5320 och tog ut den hårddisken, hade bytt upp mig där till en 8 GB en gång i tiden. Den satte jag in i min iMac och körde utan problem. Mailade till Macoteket efter att ha läst det finstilta i deras annons och undrade om det inte skulle gå att sätta in en ny HD. Jodå, det borde gå säger dom. Kollar även med en datafirma hemma i Umeå och får samma svar, en ny iMac ska kunna köra på en 120 GB HD.
Köper och installerar en sådan och det går utmärkt. Partitionerar disken på flera delar. Nu är det bara det att det låter lite oroväckande från datorn ibland. Vet ej vad det beror på men det är som om hårddisken stönar och suckar ibland. Vi får se hur länge det går...

1