Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
macwulff

macwulff

Medlem
  • Namn Stefan Wulff
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Frilansande originalare, bildbehandlare och fotograf med prepresserfarenhet.
  • Registrerad 2005-07-08
  • Senast aktiv 2018-07-19
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen macwulff har skrivit i forumet.

Ursprungligen av hummel:

Vilket är ditt förstavalsspråk i Systeminställningar?

Svenska och sen en massa andra... Tar jag bort dessa och endast har svenska och engelska så funkar det som tänkt.
Stort tack för hjälpen

Skaffade nyss en MacMini med Mavericks och bytte ut min MacPro med Mountain Lion. Jag gjorde flytt av filer och program via en TimeMachine back-up. Efter detta har tre program ändrat språkinställning. Suitcase fusion är på Spanska. Integio Back-Up på Franska och min TimeTracker på Tyska. Övriga program verkar använda det språk som de hade tidigare.

Provade ett snabbt trick och kastade inställningsfilen till Integio men det verkar inte hjälpa. Några tips på hur man återfår språket man valde vid installation?

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Tja, det är ju länge sedan jag slutade på Adobe, men jag vet ju hur resonemangen inför den framtida utvecklingen av Indesign går, och där hamnar nog ofta den typen av önskemål rätt långt ner på prioriteringsordningen

Jag har genom åren önskat en del funktioner. Får väl lägga in en request på detta också. Tack ändå.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Tja, vi scripting-kunniga skulle väl göra ett script. Ett annat möjligt alternativ vore möjligtvis att exportera till IDML och göra en sök och ersätt mha ev en texteditor, men det kräver nog att man håller tungan rätt i mun och förstår sig på grep-sökningar.

Tack. Jag tar den långa vägen runt. Men borde inte Adobe tänka över detta som möjligt val i sök/ersätt? Grep är ju nästan bara för raketingenjörer.

Ursprungligen av Kottemannen:

Jag hade ett liknande problem för ett tag sedan. Jag skapade nytt tabellformat och kopierade värderna från gammal tabell. Mycket manuellt och tråkigt arbete blev det... men kommer att spara in tid i fortsättningen. Tror iof sig att det går att skripta in det i stället men vet dock inte hur;)

Nja script är inget för mig. Jag går igenom manuellt och ändrar. Kunden har inget problem med det ...

Hej!

Har ett problem i ett dokument på runt 180 sidor där jag har en mängd fristående tabeller. Dessa tabeller har inte något tabell- eller cellformat kopplat till sig. Det förekommer svarta linjer mellan en del celler som nu ska ändras till företagets nya färg.

Jag kan ju inte ersätta svart i Färgrutor så jag provar att gå till Sök/Ersätt - Menyn Objekt - Linje Svart. Men Indesign räknar nog inte tabell-linje som den typen av linje. Text och så är mallat så där är inga problem.

Någon som kan en metod för att åtgärda detta globalt eller måste jag markera celler och ändra manuellt?

/stefan

Det har löst sig.

Jag hade tidigare även installerat airparrot som visade sig vara boven.

Fann hjälpen på https://discussions.apple.com/thread/3191768?...

4 gb ram. Där är ledigt utrymme efter start.
88 av 320 gig ledigt på disk.

Hej!

Jag har nyss uppdaterat min MacBookPro (som väl är 4 år gammal) från 10.6 till 10.8. Har inte upplevt några större problem mer än att den blivit lite långsammare. Nu har den plötsligt börja krångla.

Problem: Om jag markerar en fil på skrivbordet och försöker dra den till en annan plats eller mapp så vägrar den släppa. Den är hela tiden markerad (även om jag släpper klicket på plattan) och jag kan flytta den men som sagt den släpper inte hur jag än klickar. Trycker jag ESC och sedan klickar så återgår allt till hur det var. Samma fenomen hände när jag försökte dra kontakter i adressboken till en ny grupp. Kontakten är markerad men vägrar bli släppt i den nya kontaktgruppen. Jag testade även med min Wacom Bamboo (inklusive penna) och fick samma resultat. Har "bankat" på alla knappar för att se om något hakat upp sig.

Jag har fått allt att funka normalt när jag startat i säkert läge (shift+omstart). Vid normal start krånglar det igen. Har reparerat behörigheter och återställt PRAM.

Senaste installationen på datorn är uppdatering av airport-verktyg, nedladdning av spel till applikationen Steam samt installation av Adobe CS6 (ej aktiverad än).

Vad är det jag inte fattar? Känns som om jag borde kunna begripa problemet. Är där någon som kan hjälpa? Det är säkert superenkelt. Har inte tillgång till den datorn förrän ikväll igen men tips mottages gladeligen.

/MacWulff

Macmini4,1 eller 5,1 inkl strömadapter och medföljande systemskiva köpes. Tangentbord, mus och skärm ej intressant.
Minst 4 gb internt.

Köpes endast mot momskvito.
Pris diskuteras.
Gärna i malmötrakten

info at wordplay.se

Nja, just nu hinner jag inte göra om det och förhoppningsvis ska det bara visas på kundens TV-system i deras lobby.

Det ligger lite åkningar och zoomningar i bildspelet så det kräver lite tid men visst skulle det vara bäst.
Får önska mig FinalCut i julklapp... och ha bättre editeringsmöjligheter.

Tack för hjälpen.

Dagens tanke efter nattens malande är att exportera ut bildspelet till QT och sedan slänga in det i ett RIKTIGT videoredigeringsprogram, för där borde man kunna skala ner det till safzone med svart runt om. Tänker jag rätt? Dessutom får någon kunnig sköta detta moment. Har ni kunskap och f-skatt?

Sen tycker man att med dagens teknik borde utgångspunkten för TV/DVD-tillverkare vara att ge möjlighet att visa hela bilden oavsett grundkälla.

Johan: För att citera mitt eget ordspråk "Jag har så fria händer en bakbunden man kan ha."

Senast redigerat 2009-12-02 12:43

Tack pågar.

Jag får krupp. Om jag gör om det skulle det ju se konstigt ut på min Sony TV (vilket nu inte är där det ska visas, men ändå). Nu är det ju så att jag har QuickTime-filmer inlagda (16:9) som får undertexterna avklippta. Hur löser jag det i iMovie? Kan jag skala ner en film där med något tillägg? Kanske dags för FinalCutExpress?

Vad hände med konstnärlig frihet och valmöjligheter? Hata utveckling!

Hej!

För en kunds räkning har jag gjort ett bilspel. Det är gjort i iMovie och sedan är dvd:n gjord i iDVD. Det är gjort i HDV 720 (16:9).

Jag har från början gjort allt i inDesign eftersom vi har haft huvud och fot med text och logo. Därefter har jag lagt bilder på denna yta. Arbetsytan är exakt på pixeln rätt för 16:9. Sen har jag exporterat ut som jpeg och importerat i iMovie. I iMovie har vi sedan även infogat QuickTime filer i 16:9 format.

I detta läge kommer allt med. Sen exporterar jag ut det med iDVD och i datorns DVD-spelare syns allt. Även med min Sony DVD (HDMI) och Sony LCD-tv syns allt. Även fotografen får med allt på sin TV men kör Scart. Däremot så på kundens LG-system (med Scart) kapas kanterna så att logo och text delvis försvinner.

Vi har varit där och pillat med inställningar på DVD och TV men inget hjälper. Kunden har dessutom haft en sakkunnig på plats utan framgång. Mina två kollegor får samma fel hemma.

Finns det fortfarande problem med overscan eller vad det heter? Eller är det något med Scart eller iDVD? Uppenbarligen finns all information på skivan eftersom jag och fotografen kan se det på rätt sätt i våra TV-apparater.

Någon som kan bringa ljus över problemet?

Stefan (med lätt irriterad slutkund)

Hej!

Vi är ett mindre kontor som kanske skriver 2-3000 A4 om året. En tredjedel skrivs ut som ett första färgkorr av en bok med många utfallande bilder. Är Solida bläckskrivare, färgutskrift - Phaser 8560 ett alternativ till laser med nedan givna spec.?

Idag finns HP 5500 färglaser men den ger inte tillräcklig kvalitet och det som kräver högre kvalitet skrivs på bläckstråle. Men 800 A4 på ett år med bläckstråle finns naturligtvis inte i budgeten.

Så frågorna: Finns det någon som har erfarenhet av moderna vaxskrivare? Hur driftsäkra är de? Hur ser ekonomin ut? Hur är kvailteten i upplösning och färgäkthet? Vad finns på lasersidan som kan motsvara kraven?

Lost in the djungle...