Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mcbenke

mcbenke

Medlem
  • Plats Täby
  • Registrerad 2005-07-07
  • Senast aktiv 2010-10-21
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen mcbenke har skrivit i forumet.

Jag hade tydligen lagt till mig på MobileMe:s calendar beta. Det krävde en speciell set up på iPad som jag hittade här efter en del klickningar från länken jag fick ovan. Tack!

Här var svaret: http://help.apple.com/mobileme/interface/index.html#mmcc733205

Har MobileMe och har Macbook, iPhone samt precis fått min iPad 3g. Tyckte att MobileMe verkade vara en bra lösning för att synka ihop dem. Har dock ett problem - allt funkar topp för samtliga enheter förutom vad gäller kalendern i iPad som varken synkar upp det man matat in på den eller tar emot poster skapade på de andra två enheterna. Adressbok, mail mm funkar dock fint.

Någon därute med liknande erfarenheter?

Försökte få den att registrera sig ett antal gånger - sen löste det sig helt plötsligt... mystiskt

Någon av er som har problem med att första registreringsskärmen kommer upp varje gång ni kopplar in paddan till iTunes? Dvs att iTunes hälsar er välkomna till regisreringsprocessen. Allt annat funkar och synkar (förutom att kalendern inte synkar med MobileMe)

Löste problemet med en sida från aftonbladet från 2004. Man lägger till "##" först i sms:et när det gäller Telenor

Har någon motsvarande för Telenor - testade båda varianterna och fick det inte att funka på mitt nät

Ok - du grävde upp stridsyxan - jag är villig att lägga mig på rygg - dock:

1. Anledningen till att jag ställde frågorna var just för att jag anser att de frågor jag ställde INTE har besvarats bra eller gett raka svar på raka frågor i övriga trådar (vilka jag plöjt)

2. Jag tror mig se ett behov att kanske ge bra svar på dem på ETT ställe så vi kan gå vidare i diskussionerna

3. Jag kräver inget

4. Det finns ju bevisligen folk med teknisk insikt OCH förmåga att uttrycka sig pedagogiskt i skrift på detta forum

Detta var mitt sista ord i denna eventuella polemik med dig - gillar inte otrevliga trådar med personangrepp - du får sista ordet!

Med ödmjukt hopp om att någon annan kan svara på det första inlägget

ok - vill inte vara grinig eller göra tråden tjafsig - men det var just det jag menade - ett svar på mina konkreta frågor får man ju inte heller i ovanstående inlägg. Jag tycker/tror att flera som läser forumet skulle ha nytta av svar på mina frågor i mitt första inlägg så sparar vi säkert att flera ställer dessa i andra trådar och vi (vi svenne-users...) kan gå vidare.

Sååå... jag vet att svaren finns därute

Ok - jag har som som många andra en upplåst 1.1.1.
Kan/bör/vill jag uppdatera till 1.1.3? Isåf vad vinner jag på det? Kommer positioneringen i Maps funka? (Min mest efterlängtade funktion). Vad kommer jag förlora?

Så fort den här frågan ställs i detta forum tycker jag att man får en massa andra svar om boot loader-versioner etc och inte det relevanta - funkar det eller är det på gång?

Kan någon med de tekniska insikterna kort och på ett enkelt sätt förklara för en som inte har det

Bumpar denna fråga som jag inte hittat ngt svar på. Råkade installera BSD Subsystem och kan nu ej avinstallera det i Installer. Får bara alternativet Reinstall (!!??) när jag väljer den under "Uninstall"-menyn. Har hört att den ligger och drar ström från luren och jag behöver den inte - så hur får jag bort den - Plz -har ngn en bra idé?

Bluetooth kommer och går i mina systeminställningar... kan nu ej synka med luren eller bläddra på enhet... Systeminformation hittar ingen info om Bluetooth...

Vad hände - känd leopard-bugg?

Edit: kollade runt på lite gamla trådar... skrev in "blued" i Terminalen - och vips - blåtanden hoppade igång ordentligt... skum bugg

Ursprungligen av Baltazar:

kollar du deras hemsida så ser du att de inte uppdaterat nått, när det kommer, så kommer det synnas där först. så "tyvärr" är den nog bara en "vanlig" svart macbook, men det ä ju inte fyskam det med. det finns ju lixom inte så mycket ny hårdvara de kan trycka i, som de inte skulle ha flaggat om att de tryckt i. för nästa steg är ju core 2 duo och när det kommer, så kommer apple me största sannolikhet flagga stort för det

försäljaren snackade om ett NGT uppgraderat grafikkort och processor - kan det vara en bättre modell (fast med samma minne) på grafikkortet samt 2.16 Ghz processorn?

Min farsa var inne i en butik idag och skulle kolla - de sa att macbook (den svarta i alla fall) hade uppgraderats vad gäller processorhastighet och grafikkort - och att de leveranserna skulle börja komma v39... Han beställde... har ngn hört ngt om detta? Apple har väl smygit ut hårdvaruuppgraderingar förr utan att ha ändrat på specarna på hemsidan? Eller minns jag fel?

Jag får inte ngt alternativ alls som heter ngt med RSS - varken visualizer eller ngt på svenska. Undrar om jag behöver G4 eller högre eller om man måste köra engelskt os. Vad gäller kackigt så är jag inte kompis med .Mac

/H

I senaste Macworld hade de ett tips om att man kunde få RSS-nyheter som skärmsläckare i Tiger. Man skulle bara ha ett RSS-bokmärke upplagt i Safari så skulle man kunna välja detta i systeminställningar/skärmsläckare. Är det ngn därute som sett detta eller fått det att fungera. Söker man med spotlight på rss så hänvisar den till skärmsläckarfunktionen men där finns inget hos mig. Måste man ha .Mac eller ngt annat kackigt inställt?

/Henrik