Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Sölve

Johan Sölve

Medlem
  • Plats Halmstad
  • Registrerad 2002-04-16
  • Senast aktiv 2012-02-16
  • Antal inlägg 116

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Sölve har skrivit i forumet.

Black Friday hos Montania med halva priset på StepOne-serien bara idag. Kan vara bra att passa på om man funderat på det. Läs mer Black Friday hos Montania

Disclaimer: Jag jobbar på Montania men tycker ändå at det är en bra deal att tipsa om.

faxa.se om det kniper

Ursprungligen av Tangen:

Den scansnap som du länkar till har utgått, finns det andra alternativ?

Det var inget jag hittade

Jag rekommenderar annars Canon P-150 som jag nämnde. Grymt liten, snabb, stilig och smidig, får plats i rockfickan och tar ström från USB. Scannar dubbelsidigt i ett svep.
Finns även P-150M för Mac men det enda som skiljer är att drivrutinerna som ligger i skrivaren (som usb-disk) är Mac istället för Windows, men stänger man av den irriterande usb-disken så spelar den skillnaden ingen som helst roll, man hämtar ändå aktuella drivrutiner från nätet.

Enda aber är att OCR inte har svensk ordlista så kvalitén på OCR kunde varit bättre.

Jag använder Canon P-150 dokumentscanner tillsammans med Evernote för att bli av med behovet av pärmar. Scannern är riktigt trevlig men Evernote känns inte helt optimalt för detta även om det fungerar ok.
Stort tack för tipset om Devonthink! Det var ju fantastiskt fiffigt att kunna sortera dokumenten lite halvautomatiskt och kunna se relaterade dokument så enkelt genom AI-funktionen. Det känns som att detta var den saknade pusselbiten.

Ursprungligen av andas:

Vilka är andra program använder ni som är kompatibla med OS X?

StepOne Bokföring 5 och StepOne Ekonomi 5 (med fakturering) är rena Mac OS X-program, nyligen släppta i ny version. De har ett upplägg som din mor kanske känner sig mer hemma i.

www.montania.se/bokforing/
www.montania.se/ekonomi/

Disclaimer: Jag jobbar på Montania.

För posthanteringen skulle man kunna använda Mobila Posten som fungerar som en epostbox, dvs dom scannar all post och gör den tillgänglig i en webbportal. Man kan även få den fysiska posten skickad till sig klumpvis.

Lite rörig hemsida som känns minst sagt amatörmässig och jag har ingen aning om hur väl det fungerar i verkligheten, men idén känns ju bra.

Ursprungligen av Johan Sölve:
Ursprungligen av linush:

Köpte montanias Step One bokföring till priset 1495 kr. En månad senare fick jag nyhetsmail från montania att om man planerade att uppgradera OSX från 10.3 till 10.4 när det snart släpps måste man betala till 995 kr för att programmet skulle gå att fortsätta att använda, detta var då ett generöst specialerbjudande.

Ett litet förtydligande: "specialerbjudandet" du syftar på bör ha varit erbjudandet att uppgradera för 495 kr (ordinarie uppgraderingspris 995 kr). Tja, 50% på priset är väl ändå ganska generöst...

Jag vill förtydliga lite till efter att ha rotat lite i historieböckerna. MacOS X Tiger släpptes 29 april 2005. StepOne-uppdateringen för Tiger släpptes någon vecka in i maj. Alla som hade köpt programmet under 2005 fick uppdateringen för Tiger helt utan kostnad, med eller utan serviceabonnemang. Det innebär mer än 5 månaders grace-period, betydligt mer än vad som är vanligt i branschen (ofta handlar det om 1 månads respit). Det verkar därmed lite märkligt med ditt påstående att du fick mailet om Tigeruppdateringen en månad efter ditt köp, i så fall hade du nämligen fått den nya versionen utan kostnad. Du måste nästan ha köpt programmet under 2004 - kan det stämma?

Det känns väldigt orättvist när du säger "motbjudande affärsidé" och jag hoppas att jag rett ut missförståndet som kan tänkas ligga bakom detta.

Mvh
Johan Sölve
Montania System AB

Ursprungligen av DanielWestman:

Jag har läst igenom er sida Johan och jag fann en sak jag tyckte var underligt ang. ert serviceabonnemang. Ni skriver såhär:

"Möjlighet att köpa uppgraderingar och nyutvecklade produkter till ett förmånligt pris"

Serviceabonnemanget kostar 990kr/år och man får då, om jag gissat rätt, köpa uppgraderingar för det "förmånliga" priset 495kr.
Stämmer verkligen detta? Då skulle man tjäna 490kr om man istället sket i serviceabonnemanget och betalade det ordinarie uppgraderingspriset 995kr. Gränsen går vid 2 uppdateringar per år, efter det så skulle serviceabonnemanget löna sig om jag fattat detta rätt.

Du får rätta mig om jag missuppfattat det hela!

Mvh
Daniel

I serviceabonnemanget för StepOne-serien ingår förutom support även uppdateringar av den typ som krävdes för Tiger-stödet. För större programuppgraderingar t ex från version 1.x till 2.0 gäller det du syftar på, nämligen rabatterat pris på uppgraderingen.
Uppdateringspriset 495 kr var ett tidsbegränsat erbjudande som gällde alla kunder, dvs det har inget med serviceabonnemang att göra. Normalpriset för en uppdatering för StepOne Bokföring är annars 995 kr.

Support & underhåll StepOne-serien:
Information om nya versioner och automatiskt utskick av kostnadsfria uppdateringar då det sker mindre förändringar av programmet t ex vid lagförändringar och nya rekommendationer eller förbättringar av programmet

Hoppas det blev lite klarare! Och hoppas att jag fick rätt på begreppen, jag håller som utvecklare egentligen inte på med dessa frågor...

Mvh
Johan Sölve
Montania System AB

Ursprungligen av linush:

Köpte montanias Step One bokföring till priset 1495 kr. En månad senare fick jag nyhetsmail från montania att om man planerade att uppgradera OSX från 10.3 till 10.4 när det snart släpps måste man betala till 995 kr för att programmet skulle gå att fortsätta att använda, detta var då ett generöst specialerbjudande. Jag uppgraderade iaf och mycket riktigt, när programmet öppnades avsluta det sig själv direkt. Inga andra program har någonsin gjort så när jag uppdaderat OSX, varning för Montania som har en motbjudane affärsidé.

Tråkigt att du har fått den bilden av vår affärsidé. Det finns mängder av exempel på program som behövt uppdateras för Tiger (eller mer aktuellt för Leopard, mer här). Det är naturligtvis inte avsiktligt utan beror på att operativsystemets APIer och programmeringsbibliotek förändras på ett sätt som är omöjligt att förutse i förväg innan den nya versionen ens existerar. Det vore egentligen konstigare om alla program man har fungerar med alla framtida versioner av operativsystemet.

Ett litet förtydligande: "specialerbjudandet" du syftar på bör ha varit erbjudandet att uppgradera för 495 kr (ordinarie uppgraderingspris 995 kr). Tja, 50% på priset är väl ändå ganska generöst...

Mvh
Johan Sölve
Montania System AB

Hej!

Vi försöker att leverera så allmängiltiga mallar som möjligt så att merparten av kunderna ska kunna använda dem i original, och de som vill ändra något kan relativt enkelt justera utseendet på mallen. I manualen finns beskrivet bla hur man enkelt importerar sin logotyp eller annan grafik, hur man ändrar typsnitt och tar bort eller lägger till rubriker.

Vill man göra större förändringar som att skriva in beräkningsuttryck mm så kanske man kan uppleva det som svårare. Men då kan man kontakta Montanias support så kan vi snabbt hjälpa till med detta.

Hoppas du kommer vidare med din mall, annars får du gärna höra av dig till oss och berätta vad det är som du vill ändra.

Mvh
Johan Sölve
Montania System AB

PS. Glöm inte registrera din produkt på http://montania.se/registrera/

Yojimbo sparar allt möjligt på ett säkert sätt.
http://www.barebones.com/products/yojimbo/

Ursprungligen av svantet:

Kan det orsaka problem? Jag antar att det är en fråga om hur petiga skatteverket är, och det är väl bara slumpen som avgör... Men generellt, finns det någon som vet?

För att rätt till avdrag för ingående skatt ska föreligga krävs enligt ML att det finns en faktura som innehåller köparens namn och adress. I de fall en leverantör fakturerat någon annan än det företag som förvärvat varan eller tjänsten, måste felet rättas till för att förvärvaren ska kunna få avdrag för den ingående skatten
...
Om det kan anses naturligt att arbetsgivaren står för ett inköp kan den ersättning arbetstagaren erhåller från arbetsgivaren för ett inköp anses vara ersättning för ett utlägg för arbetsgivarens räkning i stället för en kostnadsersättning. När det är fråga om ett utlägg har arbetsgivaren avdragsrätt för mervärdesskatten enligt de allmänna reglerna.

Skatteverkets skrivelse 040316

Ursprungligen av Wheat:

Ovetande jag
Jag trodde att Tiger skulle vara optimerat för 64-bitars processorer, där se man :rolleyes:

Optimerat och optimerat... Tiger har helt enkelt fullt stöd för 64-bits adressering.
Read all about it

Ursprungligen av Wheat:

Känns det då nödvändigt med en 64-bitars processor, vad gör den för nytta? Om man inte utvecklar det?

64-bitars processor innebär bara att processorn kan adressera mer minne. Nog så viktigt för vissa tillämpningar men inget som har betydelse för gemene man. I dagsläget, kanske ska tilläggas... ("640 kB is enough for anyone" )