Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hannesek

hannesek

Medlem
  • Plats Örebro
  • Registrerad 2005-05-09
  • Senast aktiv 2011-08-19
  • Antal inlägg 85

Foruminlägg

De senaste inläggen hannesek har skrivit i forumet.

Ja, att man kan ändra "orginalfil" genom äpple+i, det vet jag. Men hur ändrar man "start in" och "target" manuellt? Det är alltså inte så att den inte hittar orginalet.

Har sökt men inte hittat något.

Hur gör man motsvarande detta på en Mac?

Alltså ändra vad aliaset har för "target" och "start in"? Det är väldigt enkelt på Windows

Tacksam för svar.

detta verkar spännande, speciellt nu när man börjat jaga fildelare.. sänd gärna en invite till hanneseklund @ hotmail.com

Blev en iPod 2 GB från Regent street(!), Apple store i London. 94 Pund är billigare än vad man kan hitta den för i Sverige, är helnöjd!

Startat om samt försökt hitta något på apple.se/support men utan framgång. Skivverktyg? Jag har reparerat behörigheter etc..

Nej, när jag kopplar den till min iBook fnkar det perfekt. iPhoto kommer upp och frågar om import. Jag hittar inte heller kameran eller suben i Systeminformation.

På iMacen finns 3 USB-portar som alla har fungerat felfritt fram till igår. Då hittade den inte kameran helt plöstligt, och jag har provat alla USB-portar, inklusive de två på t-bordet. Inget funkar. Men t-bordet och muset funkar i samtliga portar. Samma sak gäller subwoofern har jag nu upptäckt.

Hur kan det helt plöstligt sluta fungera?

Nu har även subwoofern försvunnit. T-bord och mus funkar i alla USB-uttag men inte kamera eller Sub, vafan händer?

Idag när jag skulle överföra bilder från kameran funkade det inte. I vanliga fall kommer iPhoto upp och frågar om importering. Jag har inte gjort några ändringar så jag kan inte förstå vad som är fel. Dessutom förde jag över bilder för bara några dagar sedan.

Provat att starta om samt provat alla USB-portar inkl de två i t-bordet. Inget funkar.

Hjälp tack!

Okej, jag trodde det lagrades filer i typ library också, gör det inte det med vanliga program? Man vill ju inte att det ligger kvar gammalt skräp...

Hur avinstallerar/tar man bort OS 9? Jag har en äldre dator med både OS 9 och OS X Tiger på, använder aldrig OS 9, så jag funderar på att ta bort det. Tar det mycket plats? Om det inte gör det kanske jag kan låta det vara kvar iofs.

Verkar som allt ligger i mappen Macintosh HD/Systemmapp. Stämmer detta? Och isåfall, kan man bara ta bort den?

Tryckte i panik på på/av-knappen och denna gång kom den skiftande mapp/?-ikonen. Sedan startade Mac OS X mirakulöst! Jag blev skitglad. Mycket riktigt var det en felaktig inställning i startskiva-grejen...

Phew..

Installerade uppdateringen till den nyaste versionen av OS X Tiger från första OS X Tiger versionen (inte haft internet), och efter omstart finns bara en blinkande ikon på grå bakgrund, det är en jordglob i en fyrkant. Jag väntar men ingenting händer.

Är min dator död? Snälla hjälp mig!

(skriver detta på en annan dator)

Jag hålle rmed om att iMac G4 Globe är den bästa designen Apple haft. Tycker även de gamla G3orna som man ser in i är extremt snygga. Det är väl extremt svårt att komma på en helt ny design som mäter sig med de tidigare, så varför inte ta ett steg tillbaka som med nya nanon (minin). En iMac G5 i olika färger, typ G3..