Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martinez

martinez

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Soon to be stolt ägare av en Mac modell Mini
  • Registrerad 2005-04-24
  • Senast aktiv 2008-01-14
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen martinez har skrivit i forumet.

Nån som vet om de fixat till brusnivån på de färgglada iPod Shuffle? Har en grå Shuffle som brusar helt oacceptabelt med lurar av bättre kvalitet än de som medföljer, vill inte göra om samma misstag då jag är rätt sugen på en orange nu...

Inte för att jag provat, men snubblade över en tjänst som kan dela upp bilder i mindre block, för utskrift på sin egen skrivare. Kanske intressant, i alla fall som test innan man beställer på riktigt?

Blockposters

Hittade inget i länkade sidan som hade nåt med blåtand att göra, fel länk? Vad mer specifikt gjorde du för att få det att funka?

Min mac mini har tappat förmågan att ansluta till nya blåtandsenheter, som ex.vis min telefon. Var ett mindre problem enda tills dess att mitt trådlösa tangentbord fick slut på batterikraft och anslutningen bröts. Nu hittar inte inställningsagenten för blåtand tangentbordet längre, säger bara att ett fel uppstått.

Hur återinstallerar jag blåtandsmjukvaran utan att behöva köra över hela operativet igen?

Hej!

Installerade i förmiddags den nya uppdateringen av iTunes (7) och quicktime som gjorts tillgänglig via inbyggda uppdateringsfunktionen. Efter installation och omstart så började min mac strejka till den grad att jag tvingats ta fram min avlagda pc för att skriva det här

Det som händer är att alla program jag försöker starta efter uppboot krashar. Efter en stund verkar det som om Finder krashar också, och försöker starta om, för menyraden överst för Finder försvinner och dyker upp igen med någon sekunds intervall, samtidigt som ikonerna på skrivbordet gör detsamma.

Jag kan i nuläget inte göra nånting på min mac, vilket gör mig lite stressad. Visst finns det något "Säker uppstart"-läge på mac? Vilket tangentbordskommando använder man vid uppstart, och kommer det alls att fungera med Apple Wireless keyboard (blåtand).

Vill gärna försöka komma runt problemet utan nyinstallation, om inte annat för att min Tiger-skiva befinner sig på annan ort. Några idéer?

Mvh, Martin

Har just testat att installera ett 1GB Kingston-minne med artikelnummer KVR333X64C25/1G i min 1,25 GHz ppc Mac Mini. Enligt Appples och Kingstons specifikationer ska allt fungera, men macen ger upp tidigt i bootprocessen. Ville bara varna andra så ni inte gör samma misstag. Fler verkar ha haft samma problem som jag..

Ville tipsa om två sidor på apple.com för den som är intresserad av fakta om strömförbrukning, inte bara Mac Mini.

Den ena är en kalkylator på strömförbrukning för Mac Mini, iMac och PowerMac G5. Misstänker att det är Intel Mac Mini som avses(av andra länken att döma):

Apple - Environment - Energy Usage Calculator

Den andra listar specifikationer på ovanstående, apples skärmar, bärbara och servrar. Där hittar man energispecifikationer..

Apple - Environment - APES

Belkin har fungerat utmärkt för mig, men om du vågar köpa billigare märken beror lite på vad du tänkt använda den till. Inte säkert att mer okända märken stödjer alla protokoll, men HID-protokoll som krävs för tangentbord funkar nog med det mesta.

Hittade ett gammalt test som övertygade mig på den tiden det begav sig, Fast idag skulle jag nog välja deras variant med Bluetooth 2.0+EDR och 100 meters räckvidd. Apples bluetooth-drivrutin fungerar för dessa, så du kan använda den till mac om du vill också..

Vet inte vad skillnaden är mellan dessa, de delar instruktionsbok och specifikation:

F8T013
F8T012UK

[EDIT] Läste specifikationen lite noggrannare, tydligen är det så här:

Operating Range: (F8T012) 100-meter radius indoors, (F8T013) 10-meter radius indoors

Om du har sån tur att du har en...

* Sony Ericsson t39
* Sony Ericsson t68 and t68i
* Sony Ericsson t610
* Sony Ericsson t616
* Veta Universal on a Nokia 3650

... så finns det ett program liknande Salling Clicker, fast gratis vid namn Romeo. Ovanstående är saxat från programmets hemsida. Själv kör jag på en Sony Ericsson T630, som verkar heta t616 i usa... funkar bra!

Alla mac mini har en DVI-I kontakt, för att koppla in vga-skärmar använder man en liten adapter mellan macen kontakt och skärmsladden. Den följer med, så du är safe...

Kolla in videon på http://www.freemacblog.com/, tror du kan tjäna på att ändra blåtandsinställningen, såsom det beskrivs där..

Ursprungligen av Gunnar B:

Min mini aktiverar alltid bluetooth när jag startar den, trots att jag slagit av bluetooth. Jag har inga bluetoothgrejer överhuvudtaget. Men varje gång jag startar om den så ska den hålla på och leta efter tangentbord i flera minuter, mycket irriterande.

Minin står som en "headless" server, alltså utan tangentbord eller skärm. Den styrs helt via ARD.

PS
jag köpte Minin från OnOff nu när de sålde ut G4 Minina för mindre än 5000. Då var den redan utrustad med BT och AP trots att jag inte behöver det.

FreeMacBlog.com kan man se videosnuttar om hur man bäst konfigurerar sin Mac Mini att köras som server. Bara ett första avsnitt utlagt än så länge, men det verkar lovande. Killen som skriver jobbar på Macminicolo.net, en Colocation Farm för Mac Mini's, så han borde veta vad han talar om..

Under Äpplet->Preferences->Display finns möjligheten att rotera skärmbilden. Tyvärr verkar det bli gjort på os-nivå, då skärmbilden släpar efter något när man gör så. Var hittar man denna drivrutin? Och fungerar den till alla ati-kort till mac, inkl. Mac Mini?

Lånar tråden till en närbesläktad fråga..

Jag skulle vilja få ljud både ur interna högtalaren, och samtidigt via 3,5 mm stereoplug.. Antingen som separata ljudenheter, alternativt samma ljud ur båda högtalare. Som det är nu stänger intern högtalare av när extern högtalare kopplas in. Är detta möjligt?