Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Knutsson

Knutsson

Medlem
  • Plats Tanum
  • Registrerad 2005-03-05
  • Senast aktiv 2017-11-07
  • Antal inlägg 290

Foruminlägg

De senaste inläggen Knutsson har skrivit i forumet.

Oj vad det tog av!
Det blir nog 256 ändå. Var såld på ett av de första svaren att man alltid ska köpa så mycket man har råd med. Sen är ju det alltid en diskussionsfråga, om man anser sig ha råd.
iCloud photo library verkar intressant men det medför ju en kostnad på 300-1200kr/år och då är steget inte så långt till en något dyrare enhet.

Hej!

Är riktigt sugen på att köpa iPhone X men kan inte bestämma mig för vilken lagring jag ska välja.
Har idag en 5S med 16GB som alltid har slut på utrymme. Det som tar mest plats är bilder och sms-konversationer. Allt annat är slimmat för att det inte finns plats.
Med X blir det mer intressant med 4K video och HDR så man lär behöva space, å andra sidan är 64 GB rätt mycket jämfört med 16.

Hur ska man resonera?

Hej, tack för svar. Det finns att köpa på eBay visar det sig. Ca 1600 kr/st, vilket är lite mer än jag tänkt (nästan dyrare än skrivbordet!)
Namnet GALANT gav en del begagnatannonser.
Om någon kommer på nån bra variant så tipsa gärna!

Citat:

Låter som du har lite pyssel framför dig. Plåt/järnskiva som bockas för att passa, sen limmar du fast lämpligt material?

Njae, jag har tagit mig på tillräcklig med att bygga mitt eget skrivbor, men tack för tipset!

Hej,

Jag är på jakt efter ett skrivunderlägg som kan passa i "vinkeln" på ett hemmabyggt hörnskrivbord. Jag vill alltså ha ett skrivunderlägg som är rundad i framkant som den på bilden nedan:¨

Någon som vet var man vänder sig för att få tag på liknande produkter? Har kollat IKEA, AJ-produkter, Kinnarps m.fl. men ingen har dessa svängda varianter.

God kväll!

Hej!

Jag har en mp3-fil i stereo där jag vill strömma vänster kanal genom VLC. Jag lyckas strömma mono men det är en "downmix" och jag behöver strömma kanalerna separat.

Har testat med följande:
:sout-http-mux=raw :sout-http-dst=:8080/ :sout-transcode-acodec=mp3 :sout-transcode-channels=1 :sout-transcode-afilter=mono :no-sout-mono-downmix :sout-mono-channel=0 :sout-keep
:sout=#transcode{vcodec=none,acodec=mp3,ab=128,channels=1,samplerate=44100,afilter=mono{channel=0,no-downmix}:http{mux=raw,dst=:8080/} :sout-keep

Resultatet blir fortfarande en mix av båda kanalerna.

Har lusläst följande:
https://wiki.videolan.org/VLC_command-line_he...

Även googlat som en dåre men blir inte klokare.

Nån idé om vad jag ska försöka med?

Jag ser ingen logo heller. Misstänker att det är något med kablarna till skärmen men vet inte var jag ska börja leta... Får väl göra teardown igen för säkerhets skull.

Hej!

Skulle byta dock-kontakt på en gammal iPhone 4 igår och följde en guide på youtube. Lyckades installera dock-kontakten och när jag ändå var igång passade jag på att byta power-knappen också (bara knappen, inte bracket).
När jag monterat ihop allt igen så visar det sig (typiskt) att det är två smådelar kvar på bordet.
En av dem är en liten ihålig plastbit, ca. 7x3x3 mm (fyra håligheter på ena sidan, syns inte bra på bilden tyvärr)

Den andra är en liten gummiremsa med ett spår som antagligen skall sitta på kanten av en komponent, men har ingen aning om vilken.
Ca. 7x2 mm

Vidare så var det ingen bild på skärmen när jag startade telefonen. Jag vet att telefonen startade, för den gjorde de klassiska vibrationsljudet när visar första låsskärmen. Skruvade isär och kollade kontakterna runt kameran men det hjälpte inte.

Har jag lyckats skapa en tegelsten!?

Mvh. Knutsson

Hej!
Är rätt så ny inom app-utveckling och började för några veckor sedan sätta mig in i App Store-djungeln. Loggade in på iTunes Connect och Member Center och skapade certifikat, provisioning profiles och dylikt som behövdes. Dagarna efter gick developerportalen ner och nu har "Certificates, Identifiers & Profiles" blivit tillgänglig igen, men ingen data finns där. I iTunes Connect finns appen dock registrerad.
Jag hade registrerat ett antal enheters UUID för betatest och distrobutionsprofiler men kan inte hitta dem igen. Alla listor är tomma. Någon som har samma problem?
Kontaktar nog Apple om det inte kommer tillbaka inom några dagar.

Mvh. Knutsson

Ett norskt och svenskt tangentbord skall ha knapparna på samma ställe. Om du ställer in OSX på "Svensk Pro" så kommer knappen æ skrivas som ä och ø skrivas som ö. Det är bara kosmetiskt om du vill ha svenskt.

Hittade en länk till Lenovo IdeaPad på NewEgg.com. Trodde enligt bilden att det var en MBP men jag hade fel.
Den är dock extremt lik!
Har den funnits på marknaden länge? Är det en medveten Rip-off eller bara ett sammanträffande?

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Mja... ljudstyrka.

Oj då, det är visst på iPad man kan ställa ljusstyrkan där. Men principen tycker jag är smidig, dubbelklick, swipe ändra. Utan att behöva lämna appen.

Ursprungligen av carlK:

Detta med wifi är bara ett exempel. Ett annat är att höja och sänka ljusnivån på skärmen, något jag gör väldigt ofta. Tycker inte den automatiska funkar vettigt. Att då gå in i inställningar varje gång skulle kännas jobbigt. Nu har jag de i notificationscenter eller va de nu kallas. En downswipe och de är klart.

Dubbelklicka på hemknappen och swipa åt höger. Där finns musik-kontroller och skärmrotationlås. Swipa en gång till så har du ljusstyrka och AirPlay.

Jag hoppas på widget-funktioner liknande detta:
http://www.99mac.se/artikel/3924-forslag-pa-n...

Surfar runt på apple.se och är lite sugen på en MBPR13" men blir lite fundersam på skillnaden på de två modellerna. Det enda som jag ser skiljer specifikationerna är 0.1GHz i processorhastighet (för övrigt samma processor?) samt lagringsutrymmet. Om jag uppgraderar den billiga varianten till 256GB lagring är den ENDAST 0.1GHz som skiljer, och prisskillnaden blir då 250 kr. Uppgradera båda modellerna till sina respektive max-processorer (Core i7: 2,9 resp 3.0 GHz) är det fortfarande 250 kr som skiljer på priset.

ÄR det någon skillnad på de två modellernas processorer mer än 0.1GHz?

ja den länken du hittade handlar om samma som jag skrev om (SQLite/Javascript database). Jag tror det står mer utförligt på apple-länken ovan.

Javascript har ju "localStorage" som är key=value-baserad och Webkit-motorn (kanske även Firefox) har inbyggt stöd för SQLite i javascript.
http://developer.apple.com/library/safari/#do...