Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Petrus Sjövik
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2005-01-28
  • Senast aktiv 2006-02-03
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen Petrus Sjövik har skrivit i forumet.

Jag kör inte med billiga noname jag kör med fujifilms som ska vara 8x, men jag borde nog testa apples egna å se vad som händer.

Har en ny 15 tums pb som bara vill bränna avbilder i skivverktyg med 2x hastighet. Gäller 8x endast under vissa förutsättningar?

mvh/petrus

Ett problem för mig och andra filmare är arbetet med att bränna och skicka ut dvd's till festivaler, tv och branchfolk. Något som är otroligt tidsödande, speciellt om man har ett högt produktionstempo. Det skulle underlättas avsevärt om man kunde lägga upp filmen på en ftp som man sen kan hänvisa intresserade till. Så min fråga är om någon vet av något sådant?

woot!? 30 gb? vad nu då?

Nån som fått skivverktyg att lägga upp avbilder på skrivbordet än? Inte jag i alla fall, trots uppgraderingen. Några råd?

glöm det, nu funkar det igen

Något tips för en som vill kunna lyssna på en trevlig spellista från sin pb när den ligger i väskan på väg till jobbet? förutom en ipod såklart ; )

Ursprungligen av petsematary:

Men det som åsyftades i det ursprungliga inlägget kanske var oljudet kameran FÖR - i så fall misstolkade jag. De låter onekligen ofta en del utan blimpar o. dyl.

Jo det var det jag syftade på, det finns kameror som för ett sånt oväsen att dom inte är brukbara om man vill använda det riktiga ljudet från tagningen.

Fortfarande ingen som råkar ha en i garderoben

på måndag morgon är det jag som ringer apple support!

nyss plockat upp den lådan : (

Fick min nya pb levererad igår, är mycket mycket nöjd det är bara en sak som stör mig och det är ett knäppande ljud som verkar komma från vänster högtalare just innan högtalaren aktiveras (av varningsljud, volymändringsljud osv.) om t.ex itunes redan går i bakgrunden uteblir ljudet. Lite störigt någon som känner igen fenomenet?

tacksam för svar!

Har fått tag på en hel del 35mm-film, är det nån som sitter på en gammal stum 35-kamera? eller nån som vet vart man kan få tag på en, gissar att det borde finnas en hel del av den varan i förråd osv. på intsutitioner ute i landet

Citat:

men - förstår inte riktigt diskussionen - vill man jobba med budget så är det ju väldigt dyrt att köra 16-mm och inte tala om 35-mm...med filmkostnad - framkallning och scanning. detta "leker" man inte med...dv och super-8 leker man lättare med

Fast det är det som är grejen, det behöver inte vara så dyrt att göra det på film, har själv gjort en kortfilm på s-16 där första versionen var nästan 30 minuter lång med en budget på ynka 35 tusen. Släpp respekten för filmhantverket, det står bara ivägen för att göra det du vill göra

Hur mycket ram kan man eg få in i en g5, dual 2.0 eg? Verkar minimumkraven rimliga?

Verkar intressant men som sagts tidigare, Cineglyph.. känns lite som lotteri. Måhända att det är billigt men att vara med på plats å scannra kan vara värt en extra slant.

jag ingen fler ordvits

Angående A-cam så finns det en STOR nackdel och det är att det inte finns någon riktig sökare, den som finns är en liten lupp som man sätter fast på vänster sida av kameran med en magnet(!) så det är mycket svårt att rama in en bild noggrant, men som crashcam är den däremot fantasktisk.

När det gäller så scannring av film så undrar jag om det är det nån som har scannrat 16mm/35mm till högupplöst digitalt format direkt till en hårddsik som man sen bara tar med sig hem till sin redigering istället för att ta det till digiBeta så man måsta hyra en jättedyr bandare