Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
quiding

quiding

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2005-01-24
  • Senast aktiv 2019-04-22
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen quiding har skrivit i forumet.

Jag tröttnade när 1000/1000 gav upplevelsen telefonmodem med Safari 11.1.1 i High Sierra 10.13.5. Just nu får jag 923,37/938,12 1,19 ms.
Min enkla huskur blev Ad-Blocker för en dryg hundring. Nu får jag till exempel dagstidningarnas allmänna hemsidor utan bekymmer. SkD var en plåga med ständiga lönkningar och en sida som studsade upp och ned hela tiden. Samma cirkus när jag försökte läsa en ny sida. Även kvällstidningarna kan vara besvärliga.
Med Ad-Blocker får jag valuta för min snabba internetförbindelse.

Ursprungligen av KillwithSkill:

Har kört med firefox i flera år men det har börjat bli lite väl buggig. Så jag bytte till Safari, och då slog det mig att sen långt tillbaka att det inte klarar direkt några snabbare uppkopplingar...
Jag har Bahhof 250/100, har även haft 1000/100 och då var det ändå lika slött i Safari...

Har nyligen gjort en ominstallation till macOS Sierra
OS: Sierra 10.12.6
Webbläsare: Safari 11.1.1
Dator: Mac Pro 12-core, 48 GB ram

Någon som vet vad det beror på?
Finns det nån fix?

Tacksam för hjälp!

Ursprungligen av IngoX:

Skarpt spanat. Att det är en Kolibree i Colgate-kläder bekräftas väl av det finstilta på Apple Store
https://www.apple.com/shop/product/HLR52ZM/A/...

Att lansera som en nyhet är väl att ta i. Nyheten är väl att Colgate brandar tandborsten. Jag tittar tillbaka i min historik och ser att jag stöttade Kickstarter-projektet: Joined Mar 2014 och att den skickades 19 februari 2015. Kolibreeappen för Android uppdaterades 17/1 i år.

Förbluffande lik Kolibri första generationen.

Ursprungligen av ElCabo:

Suck...
Nu har den stått hela natten och uppgraderat till Yosemite och vad händer?
Exakt samma sak...

Hur gör jag för att lägga på en ny Yosemite på helt blank disk, går det ens när jag inte vet mina licenser osv? Allt är ju löpt från början men startskivor osv har jag aldrig haft förut.

Det var i det läget jag gav upp för ett år sedan och började med att se om en ren installation fick datorn att starta. Det fungerade. Sedan gav det ena det andra och slutade med dagens lösning med två partitioner. En med nya fina Sierra som startskiva och en med en icke fungerande El Capitain. Dvs systemet startar aldrig, men de flesta program är körbara.
Om du nöjer dig med tangenterna Kommando och R bör du komma till panelen Mac OS X-verktygsprogram och från denna välja installera om Mac OS X. Prova annars att ta hem en kombo via din backup. Av ren vidskepelse tog jag installation via verktygsprogram och körde sedan en kombo. Du lär få en Sierra. Vad jag kommer ihåg räcker det med AppleID. Man glömmer mycket på ett år. Det var då jag fick mitt problem som jag löst med denna workaround.

Ursprungligen av ElCabo:

Nu har jag gjort om hela procedure igen, satt i den gamla hårddisken kopierat över den till en splitter ny SSD, allt fungerar bra, och jag har startat om datorn flera gånger.
Dags att uppgradera till Sierra 10.12.6, denna gång såg jag till att bara göra denna uppdatering, (inte iTunes och remote desktop) och sedan har jag exakt samma situation igen, inga kommandon för säker start eller återställning fungerar.

Någon har skrivit att det skulle kunna vara fel på HD bussen, men allt fungerar ju ända tills 10.12.6 skall in?

Jag vågar absolut inte testa att lägga in den på den nu fungerande gamla hårddisken, för då kan jag ju få samma problem på den.
Tror att jag ska försöka kopiera in den gamla hårddisken igen och köra uppdateringar direct där på den nya kolian, få se om det blir någon skillnad.

Någon med andra goda ideer ?(inte så säker på att min är så god, men nu griper jag efter halmstrån...

Jag hamnade där du är när jag uppgraderade från 10.11.5 till 10.11.6 på en MMP 2011 och original hårddisk.. Efter många försök gav jag upp och gjorde en ren installation av 10.11.6 och kör nu 10.12.6 utan problem. Felet följde med när jag klonade till SSD. Nu har jag två partitioner. En med hela gamla system 10.11.6 som fortfarande aldrig startar. Den andra med 10.12.6. Det som inte går att köra från felaktiga systemet får installeras om. Kommer just nu bara på IrisPen 7. Fick gå in i systeminställningar och låsa startskivan till fungerande 10.12.6. Den vill gärna starta från gamla systemet annars efter uppdateringar. Något blir fel i systemet efter uppdatering från 10.11.5 till 6. Disken är felfri enligt test. Minnena lika felfria enligt test. Har alla 16 GB. Samma fel uppträder när jag klonat 10.11.5 till externa diskar och uppgraderat där.
En klumpig lösning är jag väl medveten om. Som glad amatör kan jag inte lösa problemet på annat sätt. Nu har jag en fullt fungerande MBP som är snabbare än snabb efter uppgraderingen till SSD.

För mig funkade säker omstart. Löste även problem med ethernet men inte Microsoft AutoUpdate.

Starta i säkert läge
Följ dessa steg när du ska starta i säkert läge.
1 Starta eller starta om din Mac. 
2 Håll ned skifttangenten direkt när du hör startljudet.
Släpp skifttangenten när Apple-logotypen visas på skärmen

Ursprungligen av mr_x:

Jag kör Windows 8.1 med Bootcamp på min Macbook Air från 2014.
Men datorn blir väldigt varm när jag kör Windows. Även då jag inte har nåt annat igång än Firefox. CPU core-tempen ligger nu på 85 grader och fläkten snurrar med cirka 5500 varv/minut.

Kan detta vara farligt för datorn? Har hört att SSD-diskar kan vara känsliga för värme. SSD-tempen ligger på 70 grader.

Även med Windows 8.1 med Parallels blir min MacBook Pro Late 2011 extremt varm. 80 grader och mer är inga problem. Efter att ha bränt en Macbook Pro early 2008 har jag fördjupat mig i det där med värme. Lödtennet har för låg smältpunkt etc. Reparationen höll garantitiden ut. Sedan dog den Booken helt. 2.500:- åt skogen.
Min nuvarande lösning är smcFanControl för att styra fläktarnas varvtal. Hardware Monitor för löpande kontroll kombinerat med Temerature Gauge. Där får jag varningar i notiscentret vid önskat gradtal, om jag skulle var mindre observant en stund.

HP OfficeJet G95 är lika pjåskig. Piratpatroner eller återfyllning ger samma miserabla resultat. Jag har provat båda varianterna. Utskrifterna påminde om basksmälleexpert Napoleon Lindemans mossblåa och himmelsgula färgskala. Med originalpatroner återställs ordningen direkt.

Otillräckliga drivrutiner är min kortfattade diagnos efter att ha bråkat med min HP OfficeJet G95 med skrivarserver JetDirect 500 och fått samma enformiga svar på utskriftsförsök i 10.4.2.
När HP nu äntligen fått loss fingrarna och uppdaterat till 7.3.1 kan OfficeJeten åter skriva ut med eget program. Jag skarvade med GimpPrint under tiden.
Under väntetiden fungerade skrivaren utmärkt med Windows ME och XP samt diverse LinuxLiveCD. Det var uppgraderingen till 10.4 som ställde till bekymmer, men med 7.3.1 är ordningen återställd. Nog borde Toshiba redan ha testat motsvarande variant i sitt sortiment.

gimp-print-5.0.0-beta2.ppc.dmg.
Har du provat GimpPrint? Min HP OfficeJet G95 måste gå bakvägen via GimpPrint i 10.4.2 för att jag skall få utskrift.

Ett något annorlunda alternativ. Eftersom jag bara har pc-brännare laddade jag ner PPC-Ubuntun 5.0.4 i Netscape XP och brände med HP:s installerade RecordNow utan problem.
Inte världens snabbaste skiva, men G4:an 10.4.1 kör skivan utan att bråka.

På knapp B har jag sedan länge Windows Media Player. Den startar som vanligt. Däremot överlevde själva WMP inte uppgraderingen. Funkar ibland, ibland inte. Avslutas oväntat antingen med direkt start eller knapp B. Ominstallation av programmet hjälpte inte.
När jag såg din fråga testade jag att lägga RealPlayer på Global Profile C och det fungerade utmärkt.
Remoten följde med PC:n till ett AIW 7500-kort. I efterhand laddade jag ner OSX-versionen 1.5. Genom att flytta USBdongeln mellan maskinerna har jag dubbel nytta av den, även om Macen saknar TV-kort.
ATI:s support kan man både ha och mista. Man frågar mest för att få ytterligare uppslag.

Nyckeln kommer online. Principen är en nyckel till varje operativ. XP duger inte till X och tvärt om. Dessutom en nyckel till varje ny hel version. 6:ans nyckel fungerar inte till 7. Jag har slutat köpa nycklar.

Inte ens Jan Mayen (Norway), alla oväders hemvist, får widgeten att röra sig det minsta. Testa gärna med något värre blåshål, den som kommer på något.

Jag följde ditt exempel och löste också problemet med ett hemmabygge. Från grafikkortsfläkten 38081 hos www.kjell.com skar jag bort nästan hela infattningen och behöll bara de tre "benen". Därefter limmade jag fläkten i den befintliga infattningen med expresslim. De 12 volten ordnade jag med en adaptersladd mellan ett av de 4-poliga uttagen och fläkten. Sladden blev över när jag bytte fläkt på nätdelen och överlevde. Gummihandskar rekommenderas där.