Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Agamemnon

Agamemnon

Medlem
  • Registrerad 2002-01-08
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Agamemnon har skrivit i forumet.

Idag när jag passerade Norrmalmstorg (i Stockholm) så stod där ett stort vitt dome-tält med formen av iMac-foten. Det var ett visningstält för iMac (7-8 st) och alla andra macar i sortimentet.

Man delade ut senaste MacWorld och MacPressen gratis.

Ett bra tillfälle att klämma lite på prylarna...

11-18 fredag och 11-17 lördag finns de även där.

Använde en HP Deskjet 959C till den gamla pc:n vilket inte gick särskilt bra. Skrivaren håller yppersta utskriftskvalitet när den väl behagar skriva ut men det är inte alltid detta händer...

Jag trodde att detta skulle bli bättre när jag väl kunde installera den på Macen men icke sa nicke...

Utskriftskontrollen hittar skrivaren (via USB) och den läggs till som default. När jag väljer Utskriftsformat så kommer den också fram och jag kan välja den i rullmenyn.

Men när jag sedan trycker OK för utskrift så slänger datorn omedelbart ihop programmen jag försöker skriva ut ifrån. Har provat med olika program. Vissa gånger talar den om att programmet gjort något fult och måste avslutas som straff .

Vad kan detta bero på?

AgaM.

Nej men titta... där är du ju!

Nähäpp! Du kan ta min fru, ungarna och hunden... men skärmen låter du bli!

Startade igår upp min nya Quicksilver 800 med 17" Apple TFT-skärm på skrivbordet i arbetsrummet. Glöm nu inte att jag efter min sista Power Mac 6100 har dragits med Windowslådor. Här följer mina reflektioner i kronologisk ordning:

1. Vilken skärm! Helt underbar och inte en enda pixel ser konstig ut...
2. Towerburken är fantastiskt vacker att se på. Ett under av glasklart och silver. Helt enkelt en fröjd för ögat.
3. Och installation och uppstart gick som en dans på perfekt Macintoshmanér. Internetinställningen tog en minut och sedan surfade jag ut...
4. OS X och Aqua är fantastiskt estetiskt och verkar även ha en del bra funktioner och finesser även om jag ännu inte hittar i alla skrymslen.
5. Men, men... VILKET OLJUD! Fläktarna låter verkligen bra mycket. I och för sig så är det ett jämnt väsande men ändå. Kan det verkligen vara nödvändigt att det ska låta så? Tankar på att stuva burken full med filtar infinner sig. Vad kan man göra? CDn däremot viner bra diskret och är inte särskilt störande. Den förefaller vara tämligen tight monterad och skallrar inte på något vis vilket annars kan vara vanligt.

...men på det hela taget verkar det bli en bra parhäst. Ska nu försöka lyfta över digitala foton från den förbannade pc:n och därefter ladda ner lite film från videokameran. iPhoto och iMovie ska få visa vad de går för...

AgaM.

OK. Det är inte aktuellt längre.

Har köpt en helt svensk Quicksilver.

Alla talar svenska i den!

Går det att ändra en amerikansk Power Mac med amerikanskt system och tangentbord till svenska dito?

Tack för alla initierade inlägg!

Det är alltid givande att kunna få synpunkter på de svåra (lyxiga) beslut man ämnar ta. De önskemål jag själv har på datorn är att den ska kunna användas för videoredigering och överföring till optisk media (DVD). Den får inte heller vara alltför stor eller bullra för mycket. Ekipaget måste även faktiskt ha platt skärm p g a ovanstående önskemål om utrymme.

Utifrån ovanstående resonemang kvarstår endast (såvitt jag kan se) ett argument för Power Mac 733: det som rör utbyggnadsmöjligheterna. Det är ett tungt argument. Men sett till mitt eget troliga framtida behov så kanske det inte är det. Visst, jag spelar ibland och föredrar då grafiktunga actionspel, men mitt huvudsakliga användande är idag internetsurfande 60 %, digital bildhantering av egna fotografier 20 %, musikbibliotek 10 % och snart redigering av video 10 %. Troligen kommer videoredigering att bli en större del. Detta kan som jag ser det inte behöva någon utbyggnad. Det enda som kräver det är förmodligen spelandet! Och frågan är om spel är så viktigt för mig ...

Processorn kommer troligen att räcka minst lika länge som i 733:an. Hårddisken är större, DVD-brännare ingår, högtalare ingår, den är liten och förhoppningsvis tystare än 733:an.

Nej...det blir nog en iMac 800. Jag har nog helt enkelt fallit för konceptet. Det är en i nuläget mycket vass maskin som ligger på framkant i sortimentet. Men, men... jag är inte helt säker ännu...

Tretusen spänn... frustrerande...

Tips till mig själv: glöm inte att Imacen har Superdrive och 60 Gig HD. Det är ju faktiskt ett konkret argument.

Nej det är klart. Det är ju ytterst en fråga om vad man anser sig behöva. Utbyggnadsmöjligheter i PM lockar samtidigt som storleken och fläktbullret avskräcker. Gigabit Ethernet är inget användbart argument för mig. Sedan undrar jag om inte hastigheten på Imacen och PM 733 torde vara ungefär jämbördig, undantaget tunga grafikgrejer. Sedan ska priset på 733:an sjunka helst ett par-tre tusen för att den totala prisbilden (inkl platt 15" skärm) ska bli direkt jämförbar. Men jag har ännu inte sett något prisfall. Macoteket säljer fortfarande PM 733 och PM 800 (nya) till samma pris...?!

Just när man trodde att det var över...

Imacen beställd sedan dagen den introducerades. Och nu uppstår så ett problem: ska man vänta sig ett mindre prisfall på PM 733:an eller rent av köpa den nya PM 800:an i stället? Om man bortser från den avgrundsdjupa skillnaden i fysisk utformning så är det väl ganska jämnt sett till prestationsmöjligheter, va? Eller?

Finns det några (nya) argument för mig att avstå Imacen och i stället ta någon av de andra lådorna?

Intressant... men när man tittar runt så verkar det vara ett grymt spann mellan billigt och dyrt minne av samma storlek/modul. Finns det några argument att köpa dyrare minne än billigare? Exempel:

512MB PC133 SDram Seitec /kom 998.75 inkl moms

VIKING 512MB DIMM SDRAM REG ECC PC133 - DL1107 5706.25 inkl moms

Vad är skillnaden?

Någon som har pejl på var man hittar de billigaste modulerna på 512 MB till nya iMacen? Apple Store tar 2168 kr ex moms...

Chipdouglas,

men hur låter den då? Är den surrig eller tyst? Försök nu att vara objektiv. Det är ändå en superball dator som jag också vill ha. Men, hur bullrig är den?

Adrian B!

Jag har löst problemet.

Felet ligger i "redigerafönstrets" visning.

Man ska gå in i "inställningar" och där välja att bilderna vid dubbelklick ska öppnas i "separat fönster" i stället för i "redigerafönstret". Det ger alltid bra skärpa. Då visas bilden i 101 % för de lågupplösta och 48 % för de högupplösta. Därifrån kan man sedan dra i hörnet för zoomning.

Det kan ändå tyckas märkligt att "redigerafönstret" inte visar bra skärpa...

Tack för hjälpen ändå.