• Medlem
  • International user
  • 2009-11-15 10:09

Före Snow Leopard släptes så kom RTM av Win 7, som ju "måste" prövas i Bootcamp (v.2). Inte nog med att Windows inte ens godtog installations programmet direkt (Bootcamp v.2 som finns på Leopard skivan) så fick jag BOD efter BOD när jag väl hade tvingat in drivrutinerna på mindre snällt sätt... så ska man köra Win 7 i Bootcamp så måste man även ha SL

Jag har själv nu uppgraderat till SL och Win 7 på min MBP unibody och konstaterat följande:

Snow Leopard går att uppgradera, precis som Apple säger, men gör det inte om du inte måste. Att formatera (och återställa användare från Time machine) eller iaf. installera nytt system med "Archive and install" ger ett snabbare system.
Det är tråkigt men det är vad vi kunnat konstatera på mitt jobb (jobbar med systemdrift och intern pc/mac support) alla Leopard till Snow Leopard uppgraderade maskiner har känts tröga och vi har blivit tvungna att rensa dem för att få tillbaka prestandan till Leopard nivå och sen tom. bättre.

När det gäller windows så är det bara formatera och börja från noll som fungerar, att försöka hålla kvar några filer på "C" disken är bara att försvåra det hela avsevärt. Sen kan jag rekommendera 64-bit Win 7 om du har en mac som klarar av det. 32bit vs. 64bit Win 7 så verkar 64bit versionen hantera minne bättre i de fall då man har mera än 3 Gb installerat, vilket ju torde vara fallet för ca 90% (?) av alla nya macar idag.