Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ZniBBLe5

ZniBBLe5

Medlem
  • Registrerad 2001-12-21
  • Senast aktiv 2006-07-25
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen ZniBBLe5 har skrivit i forumet.

Läste något om att man i vissa äldre G4:or inte kan ha större hårddiskar än 127 Gb. Jag har en Quicksilver 733 Mhz (Från hösten 2001), och har införskaffat en maxtor diamondmax 10 på 250 GB. Är det ens nån idé att öppna förpackningen å testa hårddisken, eller ska jag skicka tillbaks den å försöka få tag på en annan?

Jaa! Den bootar
PMU-knappen rular...

Tack för den snabba hjälpen och hoppas den funkar som den ska nu!

/ Joel

Ursprungligen av Mondo:

Testa det här:

Öppna datorn.
Rör vid metallchassit innan du fortsätter.
Tryck EN gång helt kort på cuda-knappen på logikkortet.
Prova om datorn startar nu.

Hm är inte så hemskt insatt i det här. Vad är Cuda-knappen för något och var sitter den? Är det det som sitter strax intill batteriet? Är PMU-knappen samma sak?

Hej 99mac, jag har ett problem. Efter att ha fungerat felfritt i över 3 år har min kära Quicksilver 733Mhz lagt av. Den startar inte när jag trycker på knappen! Den blåa lampan börjar lysa, men slocknar så fort man släpper knappen. Vet inte vad jag ska ta mig till. Hade tänkt köpa en Powerbook G4, men har inte råd än på ett tag. Går den gamla skönheten att rädda? Vill helst inte lägga ut några dyra penningar på den...

Tacksam för alla tips jag kan få

Ville bara visa en orehört skön bild. Håller med japanerna på bilden, xboxen är verkligen oerhört stor, klumpig, plastig... ja listan kan göras lång. Har iofs aldrig spelat på maskinen i någon större utsträckning, så jag kanske inte ska uttala mig Jag håller mig till GC
När det gäller GBA SP kan jag tipsa om ett riktigt kul spel: "Wario Ware Inc. - Minigame Mania". Gillar man variation och småspel är det helt rätt

Jag gjorde så att jag tog en brytbladskniv med helt nytt och extremt vasst blad på. Med spetsen på kniven skar jag sedan av ledarna på båda sidorna om resistorn. Jag pillade alltså inte bort hela resistorn, utan skar bara av ledarna. Man får skära några gånger och ta i rätt mycket, tills man hör kislet börja knastra, först då kan man va säker på att ledaren är av. Är du osäker kolla med ett förstorningsglas...
Se till att ha bra ljus och inte vara så skakig på handen när du utför operationen

Update: Lyckades få igång demo four i OS9 oxå, här är resultaten:

Quake 3 v. 1.31 B4 (Mac OS9)

QS 733Mhz ö-klockad till 800Mhz
384Mb RAM
ATI Radeon 9000 Pro 64MB

Demo four:
800x600 High Quality: 64.5
1024x768 High Quality: 63.7
1024x768 "MAX": 59.7
1280x1024 "MAX": 58.9
1600x1200 "MAX": 58.9

Lite lustigt att jag får exakt samma fps i 1200 som i 1600... tyder på att prollen fortfarande är största flaskhalsen

Senast redigerat 2003-06-07 12:32

bOOzo> Om fläkten börjar låta igen så testa att skruva loss den och rensa bort damm och skit som jag misstänker fastnat under den.
Jag kör nu med ett Radeon 9000. Nästan exakt samma prestanda som med ett 8500. Har gjort lite mätningar i Q3 v. 1.32 i OSX, så du har nåt att jämföra med:

QS 733Mhz ö-klockad till 800Mhz
384Mb RAM
ATI Radeon 9000 Pro 64MB

Demo four:
800x600 High Quality: 57.5
1024x768 High Quality: 57.6
1024x768 "MAX": 54.3
1280x1024 "MAX": 53.0
1600x1200 "MAX": 50.0

Allt kördes på en av Q3 nygenererad fräsh config. Med helt nyinstallerat OS 10.2.6 och senaste ATI-drivisarna. Får inte något demo att funka i version 1.31 under OS9, så jag kan tyvätt inte ge någon timedemorapport där. Men fps:en ligger på betydligt högre än OSX, det märks när man spelar...

bOOzo: Det var mig du köpte grafikkortet av. Jag hade oxå väntat mig en fet prestandaökning när jag köpte 8500-kortet, men ökningen uteblev. Jag kunde köra spelen i mycket högre upplösning än med mitt tidigare GF2MX, men som sagt, samma fps i lägre upplösningar. Lite bättre prestanda i OS9 dock.

För att få fart på burken testade jag att formatera om min HD och installera om allt från scratch. Efter det kändes OSX säkert dubbelt så snabbt, och spelen flöt på mycket bättre i både OSX och OS9. Men fortfarande utgjorde processorn en fet flaskhals.
Jag började snegla lite på processoruppgraderingar, men de var och är fortfarande på tok för dyra. Kollade sedan upp om det var möjligt att överklocka processorn och hittade på dessa sidor en metod att få upp den till 800Mhz:

http://www.xlr8yourmac.com/systems/quicksilver733_overclock.html

http://www.bekkoame.ne.jp/~t-imai/g4de1.html

Jag rekomenderar dig inte att överklocka, du förlorar garantin och kan pajja din processor.
Men för mig gick det bra, och min dator har funkat klockrent i över 2 veckor utan några som helst hängningar. Kanske ska investera i en processortermometer för säkerhets skull...
Numera flyter WC3 på rätt bra i OS9 åtminstonde. Q3 har jag inte testat i 9:an, hittar inte senaste patchen till 9:an =(
Återkommer med fps när jag testat lite fler grejer.

Wow! Hittade en som hade exakt samma problem som jag har:

http://bbs.xlr8yourmac.com/ubb/Forum24/HTML/000451.html

Synd att det inte verkar finnas någon enkel lösning till problemet... skulle kunna köpa ett nytt grafikkort... men jag vill ha kvar tv-outen!

Tyvärr har jag redan sålt Geforcet =(
Lite irriterande med tanke på att jag skulle vilja byta tillbaks och se om knastret upphör.

För en tid sen bytte jag grafikkort på min Quicksilver 733 Mhz. Jag stoppade i ett Radeon 8500 från macoteket, mest för att få en tv-out port men också med förhoppning om viss prestandaökning i 3D-spel.
Ett mycket märkligt fel upstod efter grafikkortsbytet. Allt ljud som kommer från datorn har ett irriterande knaster (som på en gammal lp-spelare). Det spelar ingen roll vilken ljud-ut enhet jag har, inbyggda högtalaren, mina apple pro-speakers, mina hörlurar, ljudet knastrar från dem alla! Både i MacOS X och 9. Även startplinget knastrar! Grymt irriterande
Lyckligtvis fick jag tag på en Griffin iMic, som jag pluggade i usb-porten och när jag kör genom den knastrar ej ljudet.

Vad som också är märkligt är att jag inte får bättre fps i något spel jämfört med mitt gamla GF2MX. Borde inte ett Radeon 8500 vara snabbare än ett Geforce 2 MX? Det har ju dubbelt så mycket VRAM.

Tilläggas kan att jag har absolut senaste versionen av Jaguar och ATI:s drivrutiner.

Någon som har ett hum om vad det kan vara för fel, och isf hur man kan åtgärda det?

/ znibbles

Ja, precis! Se på filmer...
Blir lite störande att behöva bränna in en film på massa CD:s och sedan gå hem till polaren som har TV-ut kort för att se på den...
Och så DVD förstås, när man bara har en till datorn... man vill ju se på sina filmer i en skön tvsoffa och på storbildstv, inte på en hård datastol och 17"-skärm!

Hey! Tänkte precis ställa samma fråga!
Behöver oxå ett grafikkort med TV-ut. PCI måste det vara för jag vill ha kvar mitt geforce i AGP-sloten =)Ålder har ingen betydelse, bara det funkar bra

Maila mig[email protected] om du sitter och trycker på ett bra TV-ut kort som du inte lyckats sälja.

Anledningen till att jag ville kasta ut den gamla är att om den skulle sitta kvar som slave så skulle väl den nya disken köras på samma hastighet som den gamla, och inte utnyttjas fullt ut. Det är iaf vad jag har hört. Har jag fel?

Min gamla HD ska användas i en PC, men jag blev lite konfunderad när jag öppnade datorn och såg att det var en Applelogga på IBM-disken, och så stod det nåt om att det var Apple-firmware på den. Den funkar väl till PC bara man formaterar om den?

Jag har funderat på att kasta ut min gamla 40Gb-HD i min Quicksilver G4 733, och slänga in en snabbare och större HD. Det jag undrar är: Kan man köpa vilken IDE-hårddisk som helst?
Jag har funderat på att köpa en Seagate Barracuda 4, 80GB 7200 rpm, 2mb UDMA100

Någon som vet hur bra en sådan funkar?