Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hammarberg

hammarberg

Medlem
  • Plats Lund
  • Sysselsättning Studerar på Lunds Universitet, arbetar med en hel del olika verktyg på min MacBook. Trivs bra med min första mac och har skapat någon typ av maniskt behov efter apple-produkter, bra eller dåligt?
  • Registrerad 2007-02-18
  • Senast aktiv 2010-02-10
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen hammarberg har skrivit i forumet.

1

MobileMe-supporten är helt värdelös. Läser dom ens de mail de får in? Finns aldrig något förvalsproblem som passar i rullistan och när de mailar tillbaka får man bara ett svar som känns mest som autosvar för det markerade valet man tog från rullistan. Eftersom man oftast har ett mer specifikt problem så hjälper inte deras trubleshoot skit. Hjälper möjligen noviser som inte vet hur man gör de absolut enklaste grejerna men inte någon annan. SÅ EXTREMT LESS.
Mitt problem är det samma som förut. Jag hoppas bara att fler haft problemet och lyckats lösa det. När jag söker en kontakt i web-interface (MobileMe) så försvinner all information från kontakten (göms kanske är ett bättre ord) tillfälligt. Loggar jag ut och sedan in igen så kan jag scrolla ner till kontakten och se informationen, provar jag däremot söka igen så försvinner det igen. Detta gäller bara så länge som jag inte redan klickat på kontakten tidigare under den tid jag varit inloggad. Problemet verkar helt oberoende av vilken dator jag använder.

hugin: Tack... det hjälpte iaf halvvägs. Nu kan jag använda contacts-knappen, däremot fungerar fortfarande inte kontaktsökningen... inga ytterligare tips?

Jasså? Nu blir jag än mer irriterad Bara jag som har problemet... borde kanske vara glad för er skull iaf. Förstår inte vad det är som skulle kunna vara fel då? Kan det verkligen sitta i datorn? Vissa kontakter fungerar, iaf de som finns under "A" som syns redan när jag klickat mig in på kontakter... väljer jag en kontakt längre ner, t.ex. "J" så får jag inte fram informationen.

Tack för all hjälp. Som studerande är det förmodligen billigast att skaffa en av påsarna på ewa-marine eller att köpa en kompaktkamera.
Satt och funderade på batterigrepp... tråkigt att först nu upptäcka att detta inte finns till D60. Det finns visserligen från 3:e part men känns lite riktigt lika bra då avtryckaren måste gå via IR.. och att man dessutom tappar funktionen till autofokus. Hoppas jag överlever.

Gick att läsa på macworld att Apple fixat större mängden av de initierande buggarna som MobileMe haft. Då frågar jag mig bara hur det kan komma sig att sökfunktionen i contacts fortfarande inte fungerar som den ska för mig och varför jag fortfarande inte kan välja en kontakt via contact-knappen då jag håller på att skapa ett nytt mail?
Blir helt galen, det kan väll inte bara vara jag som skickar mail till flera personer samtidigt (och inte kan alla mail-adresser i huvudet!!)?
Eller är det så att något är fel på min browser (Safari osx 10.5.4)?

Har försökt kolla runt efter något slags "undervattensskydd" till systemkameror i allmänhet. Har fått för mig att jag sett något sådant men jag börjar tro att jag inbillat mig alltihop. Av den anledningen tänkte jag höra om det är någon här som vet om det finns? Alltså ett vattenskydd som tillåter fotografering under vatten, iaf upp till ett par meter. Jag använder själv Nikon D60 och skulle gärna vilja fotografera under vatten. Även om det inte finns till just D60 så skulle det vara intressant att se skydd till andra kameror.

Ursprungligen av air:

Jag testade precis och kan bekräfta samma beteende. Ikonen går inte att klicka på.

Jag kan bekräfta även detta. MobileMe krävde 4 försök innan den överhuvudtaget laddade adressboken och sökfunktionen verkar gömma informationen om den första matchen i din sökning OM du inte tidigare i samma session klickat på det namnet. T.ex om jag söker på namnet "Johan" som finns en hel del i min adressbok, så kommer sökresultatena att vara korrekta men den första kontakten som automatiskt väljs så tappar all sin information och endast namnet visas.

MobileMe

Det är ju helt sanslöst! Har man mer än 50 kontakter så vill man alltid söka efter kontakten och inte leta sig fram till den. Undrar när det ska lösas?

Samma sak med Mail-hanteringen. Vem kan mailadressen till alla sina kontakter? EN jävla tur att de lämnat en massa extra dagar till trial:en. Betalar inte ett öre innan allt fungerar... Frågan är bara om det någonsin börjar fungera(?).

okej, ett till problem. När jag söker en kontakt i den virtuella adressboken så hittar den kontakten men all information (förutom namn) försvinner. Informationen är dock tillbaka om jag loggar in på nytt och bara letar mig fram till kontakten, försöker jag på nytt göra en "search" så försvinner all info igen.

Då får man helt enkelt hoppas att de löser hastigheten på annat sätt. Sådant här kan verkligen frustrera mig så in i he****e! Om allt bara fungerade som det skulle så hade det varit en helt underbar tjänst. På köpet har jag nu fått ytterligare ett problem (verkar vara något starterbjudande de har, "Buy one MobileMe and get twice the trouble!").
När jag ska skicka mail med den webbaserade .me så kommer jag inte åt mina kontakter inne i "new message". Det finns en ikon längst ut till höger, motsatt sida från "send message" - men den går inte att klicka på. Har bara jag det problemet?

Jag jämförde hastigheten på att ladda ner en komprimerad fil med bilder från idisk och bildgalleriet. Från galleriet gick det i 200kbit/s, medan idisken SOM VANLIGT är outhärdligt seg. Jag skulle vilja veta om det skulle kunna ha att göra med det faktum att idisk fortfarande ligger på .mac medan galleriet ligger på .me? Om så är fallet, kan det vara så att idisk kommer att flyttas över till .me eller stannar den kvar på .mac pga bekvämlighetsskäl?

Jag såg att ni redan sett att iPhonen är med i Two and a half men. Det roliga i det avsnittet jag såg den i var ju att han satt och pratade i den upp-och-ned!

kenjon: Ja för min del lät ditt förslag bra men när jag väl var inte och kikade runt lite så såg jag att det inte verkar vara problemet.
Jag provade istället att hämta "keyboardDefinition.plist" till datorn och öppnade det i textedit. Där kunde jag utan svårighet byta ut de svenska termerna till engelska längst ner på "sidan" om man nu kan kalla det så. Däremot försvinner fortfarande en del av space-tangenten på höger sida. Den får helt enkelt inte plats... när jag trycker på ".?123" så ser jag hela space-tangenten eftersom "komma-knappen" försvinner. Så min fråga är så klart hur man ändrar storleken på space-knappen i alfa-läge (?).

Först vill jag passa på att tacka för guiden! Denna funktion underlättar verkligen skrivandet.

Nu är det bara så att jag någon gång lyckats få svensk text på min "space-" och "enter-" knapp. Det skapar ett obehag i grafiken då inte hela space-knappen syns, den blir avhuggen på höger sida.
Någon som möjligen vet hur jag ska få tillbaka de gamla goda engelska uttrycken?
Jag läste att det var någon som hade samma problem och snackade om en plist eller liknande men det saknades en utförlig förklaring för hur man kommer åt/ändrar filen...:p
Kör version 1.1.4 om det hjälper.

tacksam för all hjälp.

1