Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vad skulle vi kunna erSÄTTA CAPS LOCK MED?

Tråden skapades och har fått 35 svar. Det senaste inlägget skrevs .
  • Oregistrerad
  • 2004-04-06 19:41
Ursprungligen av Måns Jonasson:

Ang. num lock:

Det är ju snorbra att kunna växla mellan piltangenter och siffertangenter på det numeriska tangentbordet. _Massor_ av spel är ju absolut skönast att spela med numeriska tangentbordet liksom!

Man skulle kunna programera siffertangenterna på numsidan för att vara kontrollerbara.de måste inte skiftas till siffror/pilar

En lösning om man inte fysiskt vill ta bort caps lock är att mappa om den till någonting användbart, t.ex. ctrl, mha av uControl. Ett underbart litet program som är ett måste för bärbara eftersom det också kan få Fn + trackpad = mushjul.

Nuvarande version, 1.4.2, av uControl fungerar inte på 10.3.3.

På bugsidan finns en workaround som innefattar inkopiering av korrekt resurs i .pkg-filen mhja lite trixande i Terminalen. Genomför först det som finns i req ID 917769, sedan req ID 920767, genomför installationen, starta om datorn, konfigurera i Systeminställningar, starta om datorn och byt sedan tillbaka till Svenskt tangentbord (uControl byter till US).

Skönt att kunna stänga av CapsLock, eller göra en extra Esc av den.

Ursprungligen av metallman:

En lösning om man inte fysiskt vill ta bort caps lock är att mappa om den till någonting användbart, t.ex. ctrl, mha av uControl. Ett underbart litet program som är ett måste för bärbara eftersom det också kan få Fn + trackpad = mushjul.

Ja och det var därför jag länkade till en diskussion om det redan i första inlägget i den här tråden

  • Medlem
  • 2004-04-07 10:33

Jag tycker man ska flytta bort den där hemska Fn-knappen som bryter standard genom att inte låta Ctrl vara i nedre vänstra hörnet. Asjobbigt när man sitter i terminalen. Kanske kan Caps ta över den funktionen? Eller också använder man låsfunktionen till att... huhumm... låsa någon funktion... som att byat till fullskärmsterminalläge eller ....

Eller så skulle man kunna sätta dit en back-tab istället. Det är mycket användbart både när man jobbar med olika fält i t.ex. ekonomi och administration och när man surfar på webben. Inte för att Shift-Tab är en särskilt besvärlig kombination, men ändå.

Bevaka tråden