Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Musiker kritiserar Apple Music

Tråden skapades och har fått 36 svar. Det senaste inlägget skrevs .
Ursprungligen av Perobous:

Oberoende! Smaka på det ordet och fundera på vad det betyder.

Du skriver att ingen sätter en pistol mot the Knife och kräver något men i detta falls så kräver ju faktiskt Apple att de oberoende musikerna ska skriva på för streamtjänsten trots att de inte gillar villkoren, annars så får de inte sälja musik genom Apple på iTunes. Vilket är rätt ruttet av Apple och troligen olagligt utnyttjande av sin ställning.

Hur mycket pengar Vernon har är rätt oväsentligt men ett tips är att inte tro på allt som står på internet.

Gnäll. För 6-7 år sedan pratades det om att branschen skulle dö. Spotify (tillsammans med eventbolagen) har sedermera bevisat att det inte fanns någon substans i dysterkvistarnas spekulationer. Nu erbjuder Apple en egen tjänst som ger mer tillbaka till artisterna än övriga tjänster. Artisterna tjänar (inklusive de "oberoende") minst lika mycket pengar idag som någonsin tidigare.

Är din poäng att det där bandet - vars fanskara liknar en kortare mail-lista - inte tjänar pengar? Nähä...Men det gjorde inte dessa band på lp-skivans glansdagar heller.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2015-06-18 23:11

Vad skönt det är att kunna blocka användare så man slipper se tramset de skriver, guld värt

Vissa ska bara gnälla för sakens skull...man blir så trött. Om inte Apple Music passar så är det bara att hoppa av tåget.

Ursprungligen av EdvinT:

För 6-7 år sedan pratades det om att branschen skulle dö. Spotify (tillsammans med eventbolagen) har sedermera bevisat att det inte fanns någon substans i dysterkvistarnas spekulationer. Nu erbjuder Apple en egen tjänst som ger mer tillbaka till artisterna än övriga tjänster. Artisterna tjänar (inklusive de "oberoende") minst lika mycket pengar idag som någonsin tidigare.

Apple Music med sina för Apple goda villkor ger inte mer tillbaks till artisterna än andra streamtjänster, var har du hört det? Klart det fanns substans i att branschen höll på att dö massvis av skivbolag har ju lagts ned och många musikers intäkter har decimerats på grund av piratkopiering etc. Stora musikfestivaler eventbolag och livebolag har gått omkull eller köpts upp och gör så även idag (Siestakonkursen någon?) på grund av dålig lönsamhet så allt är inte så rosie som du verkar inbilla dig.

Hur menar du förresten att de musiker som förut levde gott på CD försäljning får lika mycket pengar idag när deras skivor säljer allt mindre och det inte kompenseras av nedladdningsintäkter?

Ursprungligen av EdvinT:

Är din poäng att det där bandet - vars fanskara liknar en kortare mail-lista - inte tjänar pengar?

Nej det är inte min poäng, poängen är snarare att det går inte att dra alla oberoende musiker över en kam vilket verkar vara din melodi.

Ursprungligen av zinned:

Om inte Apple Music passar så är det bara att hoppa av tåget.

Återigen de flesta som kritiserar Apple Music för oskäliga villkor har inte ens gått ombord. Ska det vara så svårt att förstå?

Som vanligt är det någon som har överdrivit i sin iver att klaga på Apple.

Apple har INTE hotat med att ta bort musiken från iTunes om dom inte skriver på för Apple Music.

Citat:

Update: As we suspected, this appears to be a misunderstanding on Newcombe’s part. An Apple spokesperson told Rolling Stone that it is not threatening to remove music from its iTunes store if artists don’t agree to it’s streaming terms.

http://9to5mac.com/2015/06/19/anton-newcombe-...

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2015-06-22 14:18

Och på nyheterna i P3 i dag sa de att Apple betalar artisterna även för den 3-månaders gratisperioden.

Edit: Hade inte läst nedanstående länkade inlägg. Men nu har jag

Senast redigerat 2015-06-22 15:11
Ursprungligen av kenjon:

Och på nyheterna i P3 i dag sa de att Apple betalar artisterna även för den 3-månaders gratisperioden.

http://www.99mac.se/artikel/7213-apple-backar...

Bevaka tråden