Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nu är den här;Tungsten

Tråden skapades och har fått 58 svar. Det senaste inlägget skrevs .

Göran,
roligt att du får en snart. Ser fram emot dina synpunkter.

  • Medlem
  • Nacka
  • 2002-11-04 19:38
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Hasse A:
För några år sedan lämnade jag Palm (OS 3.5) för en Compaq iPaq. Detta var innan jag såg ljuset och blev med Mac

Det jag saknade hos Palm på den tiden var:

– Möjligheten att synkronisera både en hem- och en arbetsadress för samma kontakt.
– Vill minnas att det bara fanns 5 fält för telefonnummer alternativt e-postadresser. Nu när många av mina bekanta har 3-4 telefonnummer och 2 eller fler e-postadresser så blev det lite knappt.

Har något av detta förbättrats i OS 5? Eller var det bara jag som gjorde något galet förr?

Jag använder PocketMac nu för att synka iPaqen mot Macen men det finns fortfarande brister...

Undrar Hasse

I palmens adressbok finns den fem fält där du kan välja antingen telefonnummer, eller emailadresser. Sen finns det ytterligare 4 st fält som du kan fylla med vad du vill(t ex extra telefonnummer/emailadresser) Något som däremot iaf jag inte lyckats med är att få inte två uppsättningar adresser på en och samma kontakt...

/arvid

  • Medlem
  • Nacka
  • 2002-11-04 19:42
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Bob:
Vet ni att Tungsten är det engelska ordet för grundämnet Wolfram. Engelsmännen tog det svenska namnet och svenskarna bytte till det tyska. ojoj. Det har nästan samma densitet som guld och används därför mycket i guldklockor, för att de inte ska bli "för lätta".

Wolfram är även materialet som glödtråden i glödlampor består av, om jag inte minns fel...

/arvid

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: arvid.:
Wolfram är även materialet som glödtråden i glödlampor består av, om jag inte minns fel...

Så är det! Detta ger ju genast funderingar på ytterligare finesser på de nya PDAerna från Palm: Koppla chassit till ett vägguttag, så kommer du aldrig mer att klaga på usel backlight hos displayen...

/Göran, skall nog gå och lägga sig nu...

  • Medlem
  • Värnamo
  • 2002-11-06 00:19

Beställde min idag. Har blivit lovad att få den på fredag.
Återkommer då med kommentar.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: pepsi:
Beställde min idag. Har blivit lovad att få den på fredag.
Återkommer då med kommentar.

Nå, har du fått den än???

[ 08 November 2002, 14:50: Meddelandet ändrat av: artistfinder ]

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-11-09 14:42

Som alltid med PDA´s undrar man ju hur det är med mobiltelefon-kompabiliteten?! Går det överhuvudtaget att använda den som mobil eller är det fortfarande "bara" en ren PDA...(dock en välmatad sådan) ?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Thomas ´´Clavius´´:
Som alltid med PDA´s undrar man ju hur det är med mobiltelefon-kompabiliteten?! Går det överhuvudtaget att använda den som mobil eller är det fortfarande "bara" en ren PDA...(dock en välmatad sådan) ?

Det är bara att kolla specarna länkade i början av denna tråd: nej, det är ingen GSM-telefon i den.

Edit: skrivfel

[ 09 November 2002, 15:39: Meddelandet ändrat av: Adrian B ]

  • Medlem
  • International user
  • 2002-11-10 12:32

Var och klämde på en Tungsten på Singapores flygplats igår. Lite impad att de redan fått in den, men de har inga flygplatspriser direkt. $513 $14 mer än vad Palm tar.

Snabbreview:
Den e jäkligt liten ihopfälld, som PalmV fast betydligt kortare, ungefär lika tjock och kanske lite bredare, skjutluckan känns stabil (bra när den är trög i början så att den inte blir sladdrig snabbt), ungefär som en Nokia 8850. Snabb som attan, och den hittade min T68a direkt via Bluetooth. Högtalarljudet var rejält burkigt. Det enda som kändes lite tråkigt var att GUIet känns lite basic på en sådan ljusstark och skarp skärm, de e ju lite System6 över PalmOS. Skulle må bra av uppfräschning av designen. Iofs bra för snabbheten. En kass grej är att det inte går att komma åt program-mappen om man har den hopfälld (man måste isf programmera om ngn av programknapparna). Plastskyddet var plastigt och täcker programknapparna, blir nog till att köpa ett annat skydd. Pennan var nice och teleskopfunktionen funkar bra. Navigationsknappen funkade oxå bra.

hmm, det var väl allt sådär rakt av. Skall testa en sync på tillbakavägen nästa vecka (om jag får).

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-11-10 13:11

Rätt snygg design, men lite tråkig kanske. Synd bara att jag inte kan komma på en enda vettig anledning varför jag skulle köpa en handdator.

  • Medlem
  • International user
  • 2002-11-10 14:38
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: mondo65:
Rätt snygg design, men lite tråkig kanske. Synd bara att jag inte kan komma på en enda vettig anledning varför jag skulle köpa en handdator.

Kombinationen PDA-Bluetooth-GPRStelefon tycker jag ger nya shyssta funktioner (om det kommer att funka bra), online jämt, tillgång till webb,email,IM.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-11-10 14:42

Har redan en bärbar dator. Funkar bra.

  • Medlem
  • International user
  • 2002-11-10 15:19
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: mondo65:
Har redan en bärbar dator. Funkar bra.

Jag med, men tyvärr får den inte plats i jeansfickan, får din?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-11-10 15:32

Nej. Men får du ner ett fullstort tangentbord i jeansfickan då?

  • Medlem
  • International user
  • 2002-11-10 16:08

öh, näh...

...iofs finns det mkt man kan göra utan ett tgb, om det är där det brister för dig så finns det shyssta hopfällbara. Ngt mekkiga att använda på tunnelbanan dock, precis som en bärbar.

Min Tungsten T låg och väntade på mig när jag kom hem från jobbet i torsdags. Dustin hade ju lovat mig leverans den 11:e, men gav mig en glad överraskning lite tidigare. Några timmar senare under natten till fredagen blev jag sedan pappa , så därför har jag inte hunnit dela med mig av mina upplevelser med Tungstenen här ännu...

Det första intrycket var att den kändes lite plastigare än min gamla Palm m505, men det beror förmodligen på att den har rörliga delar. Den nya navigationsknappen känns lite ovan och jag har ännu inte lyckats lära mig att kontrollera maskinen med det nya entummesgreppet. Förmodligen är det en vanesak.

Det sämsta med Tungstenen tycker jag det nya displayskyddet är - En genomskinlig plastskiva som man snäpper fast över framsidan. Vill man sedan komma åt skärmen får man snäppa loss plastbiten och snäppa fast den på baksidan istället. Plastskivan har ett hål för navigationsknappen och tanken är väl att man med hjälp av den skall kunna sköta det mesta av informationshämtandet utan att behöva de andra knapparna eller skrivytan, men eftersom jag inte riktigt är vän med den nya knappen känns plastlocket som ett steg tillbaka.

Formatet är mycket behändigt. Med plastlocket monterat är Tungstenen ungefär lika tjock som en m505 med skinnlock, men eftersom man kan skjuta ihop den nya blir den nästan 2 cm kortare. Bredden är också samma och det är faktiskt samma docka som följer med bägge modellerna.

Den nya skärmen är fantastisk. Nu är jag iofs inte bortskämd, eftersom Palm kompromissade lite väl mycket med m505:ans färgskärm, men jag är imponerad! Den nya, högre upplösningen, de skarpare färgerna och den bättre bakgrundsbelysningen ger ett fantastiskt resultat. Nu kan man på allvar börja lägga familjefoton i Palmen istället för i plånboken...

Det jag annars har testat mest är kommunikationsmöjligheterna. Jag har suttit på BB och på patienthotellet i Lund sedan tidigt i fredags morse och efter att ha fuskat och skickat mail till alla vänner och bekanta under en snabbvisit hemma i fredags har jag skött korrespondensen och läst alla gratulationer med hjälp av min nya Palm, Bluetooth och en Nokia 6310. Den medföljande programvaran för webb och e-post fungerar alldeles utmärkt och det är egentligen vidareutvecklingar av äldre produkter (MultiMail och ProxiWeb) som har växt till sig och anpassats för PalmOS 5.

Jag hade en del pyssel innan jag lyckades para ihop telefonen med Palmen. Telefonen hittade aldrig Palmen och när jag försökte tvärtom hittade jag visserligen telefonen, men de kunde inte kommunicera. Så småningom fick jag ordning på det genom att först skapa en koppling som jag använde i en Network-inställning. Kopplade jag sedan upp mig via den inställningen hittade maskinerna varandra och jag kunde para ihop dem.

Det sista begrep förmodligen ingen, men kontentan var att Tungsten T och Nokia 6310 kan användas för att komma åt Internet via Bluetooth och GPRS. Been there, done that!

En annan liten detalj är att pennan (ja, jag vet att den kallas stylus, men det låter så fånigt...) har flyttat in i Palmens innandöme och ligger inte längs med ytterkanten som i tidigare modeller. För att få fram den och för att kunna få in en lika lång penna som tidigare i ett kortare chassi har Palms ingenjörer skapat en kulspetspenneliknande konstruktion så att man kan trycka ut och ihop pennan. När man stoppar in den trycker man ihop den så att den får plats och när man vill ha ut den trycker man fram den så att den sticker ut någon centimeter från ovankanten. Den nervöse konsumenten undrar hur länge den fjädern kommer att hålla...

Det får räcka som en första snabbrapport. Mer kommer efterhand som jag bekantar mig nämare med manicken. Nu måste jag nog gå och sova, eftersom nytillskottet tydligen föredrar att vara vaken på nätterna och sova på dagarna...

/Göran

  • Medlem
  • 2002-11-11 01:24

Grattis till nytillskotten i familjen. Båda två.

Grattis! Det var en fin liten kille..

Grattis till barnet!!

Tänk att du under sådana omständigheter ändå kunde leverera en första rapport om Tungstenen.

"The force is strong in u... I can feel it..."

För att återvända till Palmen, är det ett måsteköp? :rolleyes:

Och jag som trodde att det var ett barn som fötts!

En som fick smeknamnet "Tungsten" när den låg i mammas lilla magge.

Mitt grattis uteblir

Gambit

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Gambit:
Och jag som trodde att det var ett barn som fötts!

Jamen det var ju just det som hänt! Läste du inte Görans inlägg?!?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-11-11 17:28

Grattis, Göran!
(Främst till barnet då.

)

Shit!
Förlåt...my mistake

GRATTIS!

Gambit

  • Oregistrerad
  • 2002-11-11 20:40

Grattis Göran!

Till båda två!

Vi fick in den på jobbet idag och jag måste säga att jag blev impad av den! Han inte prova att synca eller använda den, men storleken och "känslan" i den fick mig att vilja köpa den på en gång. Ska ladda den och prova den i morgon.

Nu har jag fått se på den!!!!
Gick förbi på Svanströms sergel i Stockholm där dom hade ett exemplar till visning.
"Har ni några att sälja?"
Han tittar på mig storögt, sen säger han lite indignerat "du måste ställa dig i kö"

Nu är dom kaxiga när dom vet att det finns knappt några till salu än och att det finns ett gäng galningar som bara MÅSTE ha dom

I alla fall fick jag testa den i ca. 4 minuter innan han tröttnade.

Vad tyckte jag?
Nja, skulle jag vilja säga.
Personligen har jag själv en Sony Clie 770 med högupplöst skärm som jag skaffade för ca ett år sedan. Av den anledningen blir jag inte lika impad av Palm´s skärm.
Däremot tyckte jag storleken var intressant.

Men har inte bestämt mig för om det är ett steg fram eller inte (från Sony´n).
Har man en tidigare Palm är det enkelt; KÖP.
:rolleyes:
livet kan vara svårt ibland.

  • Medlem
  • Värnamo
  • 2002-11-20 05:02

Får hoppas att macoteket får in den idag (onsdag).
Då har jag den i min hand på torsdag.

Eller så har de kanske skickat den redan ........

  • Medlem
  • Värnamo
  • 2002-11-22 03:32

Har fortfarande inte fått min Tungsten .
Börjar bli lite smått på Macoteket.

  • Medlem
  • Värnamo
  • 2002-12-06 23:16

Efter mycket om och men, så gav jag upp och beställde den från ett annat företag.
Får den på måndag eller tisdag.
Äntligen så kan jag kanske hoppas på att jag få den.

Bevaka tråden