Automatisk ljuduppspelning för videoklipp i Facebook-flödet

Inom kort kommer en uppdatering till Facebook som gör att videoklipp i ens flöde börjar spela ljud automatiskt.

Under den senaste tiden har #Facebook fokuserat en del på video, bland annat satsade de på livesändningar under fjolåret. Hittills har det dock varit möjligt att scrolla förbi videoklipp i flödet på ungefär samma sätt som de flesta andra poster. Videon börjar då spelas upp utan ljud när användaren scrollar förbi den och vill användaren höra ljud får en klicka på videoklippet i fråga.

Snart blir det ändring på detta rapporterar Android Police. Facebook har börjat rulla ut en uppdatering som innebär att videoklipp i ens nyhetsflöde kommer att börja spelas med ljud automatiskt. Om du scrollar förbi videon slutar både den och ljudet att spelas upp, precis som tidigare. En glad nyhet för alla som inte är nöjda med den nya funktionen är att den går att stänga av.

I nästa uppdatering kommer det även gå att spela videoklipp i ett litet fönster i nedre högra hörnet, på samma sätt som det går att göra med Youtube. I sin satsning på video kommer Facebook inom kort även komma till Apple TV där det ska gå att titta på videoklipp som vänner lagt upp via Apple TV. Facebook ska även komma till Amazon Fire TV och Samsung Smart TV.

Vad tycker du om Facebooks nya uppdatering. Kommer du stänga av funktionen så fort den dyker upp eller är det en välkommen förändring?

Kommentarer
6 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.