Automatisk ljuduppspelning för videoklipp i Facebook-flödet

Inom kort kommer en uppdatering till Facebook som gör att videoklipp i ens flöde börjar spela ljud automatiskt.

Under den senaste tiden har #Facebook fokuserat en del på video, bland annat satsade de på livesändningar under fjolåret. Hittills har det dock varit möjligt att scrolla förbi videoklipp i flödet på ungefär samma sätt som de flesta andra poster. Videon börjar då spelas upp utan ljud när användaren scrollar förbi den och vill användaren höra ljud får en klicka på videoklippet i fråga.

Snart blir det ändring på detta rapporterar Android Police. Facebook har börjat rulla ut en uppdatering som innebär att videoklipp i ens nyhetsflöde kommer att börja spelas med ljud automatiskt. Om du scrollar förbi videon slutar både den och ljudet att spelas upp, precis som tidigare. En glad nyhet för alla som inte är nöjda med den nya funktionen är att den går att stänga av.

I nästa uppdatering kommer det även gå att spela videoklipp i ett litet fönster i nedre högra hörnet, på samma sätt som det går att göra med Youtube. I sin satsning på video kommer Facebook inom kort även komma till Apple TV där det ska gå att titta på videoklipp som vänner lagt upp via Apple TV. Facebook ska även komma till Amazon Fire TV och Samsung Smart TV.

Vad tycker du om Facebooks nya uppdatering. Kommer du stänga av funktionen så fort den dyker upp eller är det en välkommen förändring?

Kommentarer
6 svar

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.