Automatisk ljuduppspelning för videoklipp i Facebook-flödet

Inom kort kommer en uppdatering till Facebook som gör att videoklipp i ens flöde börjar spela ljud automatiskt.

Under den senaste tiden har #Facebook fokuserat en del på video, bland annat satsade de på livesändningar under fjolåret. Hittills har det dock varit möjligt att scrolla förbi videoklipp i flödet på ungefär samma sätt som de flesta andra poster. Videon börjar då spelas upp utan ljud när användaren scrollar förbi den och vill användaren höra ljud får en klicka på videoklippet i fråga.

Snart blir det ändring på detta rapporterar Android Police. Facebook har börjat rulla ut en uppdatering som innebär att videoklipp i ens nyhetsflöde kommer att börja spelas med ljud automatiskt. Om du scrollar förbi videon slutar både den och ljudet att spelas upp, precis som tidigare. En glad nyhet för alla som inte är nöjda med den nya funktionen är att den går att stänga av.

I nästa uppdatering kommer det även gå att spela videoklipp i ett litet fönster i nedre högra hörnet, på samma sätt som det går att göra med Youtube. I sin satsning på video kommer Facebook inom kort även komma till Apple TV där det ska gå att titta på videoklipp som vänner lagt upp via Apple TV. Facebook ska även komma till Amazon Fire TV och Samsung Smart TV.

Vad tycker du om Facebooks nya uppdatering. Kommer du stänga av funktionen så fort den dyker upp eller är det en välkommen förändring?

Kommentarer
6 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.