Automatisk ljuduppspelning för videoklipp i Facebook-flödet

Inom kort kommer en uppdatering till Facebook som gör att videoklipp i ens flöde börjar spela ljud automatiskt.

Under den senaste tiden har #Facebook fokuserat en del på video, bland annat satsade de på livesändningar under fjolåret. Hittills har det dock varit möjligt att scrolla förbi videoklipp i flödet på ungefär samma sätt som de flesta andra poster. Videon börjar då spelas upp utan ljud när användaren scrollar förbi den och vill användaren höra ljud får en klicka på videoklippet i fråga.

Snart blir det ändring på detta rapporterar Android Police. Facebook har börjat rulla ut en uppdatering som innebär att videoklipp i ens nyhetsflöde kommer att börja spelas med ljud automatiskt. Om du scrollar förbi videon slutar både den och ljudet att spelas upp, precis som tidigare. En glad nyhet för alla som inte är nöjda med den nya funktionen är att den går att stänga av.

I nästa uppdatering kommer det även gå att spela videoklipp i ett litet fönster i nedre högra hörnet, på samma sätt som det går att göra med Youtube. I sin satsning på video kommer Facebook inom kort även komma till Apple TV där det ska gå att titta på videoklipp som vänner lagt upp via Apple TV. Facebook ska även komma till Amazon Fire TV och Samsung Smart TV.

Vad tycker du om Facebooks nya uppdatering. Kommer du stänga av funktionen så fort den dyker upp eller är det en välkommen förändring?

Kommentarer
6 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!