Facebook kommer till Apple TV

Facebook bekräftar att de snart kommer att släppa en app för Apple TV, med fokus på video.

#Facebook kommer snart att finnas på din #Apple TV. Det bekräftar det sociala nätverket i ett meddelande. Det hela är en del i en bredare satsning på video som Facebook gör, och Apple TV-appen kommer därför ha fokus på videor personligt utvalda för användaren. Facebook skriver:

– Vår videoapp för TV är ett nytt sätt att njuta av Facebook-videor på den stora skärmen. [..] Med appen kan du se på videor delade av vännner eller sidor du följer, de populäraste live-videorna från runtom i världen och rekommenderade videor baserade på dina intressen.

Den nya Facebook-appen kommer enligt Facebook snart att lanseras till Apple TV, Amazon Fire TV och Samsung Smart TV. Fler plattformar kommer framöver.

Kommentarer
3 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.