Facebook kommer till Apple TV

Facebook bekräftar att de snart kommer att släppa en app för Apple TV, med fokus på video.

#Facebook kommer snart att finnas på din #Apple TV. Det bekräftar det sociala nätverket i ett meddelande. Det hela är en del i en bredare satsning på video som Facebook gör, och Apple TV-appen kommer därför ha fokus på videor personligt utvalda för användaren. Facebook skriver:

– Vår videoapp för TV är ett nytt sätt att njuta av Facebook-videor på den stora skärmen. [..] Med appen kan du se på videor delade av vännner eller sidor du följer, de populäraste live-videorna från runtom i världen och rekommenderade videor baserade på dina intressen.

Den nya Facebook-appen kommer enligt Facebook snart att lanseras till Apple TV, Amazon Fire TV och Samsung Smart TV. Fler plattformar kommer framöver.

Kommentarer
3 svar

Denna vecka samlas redaktörerna Amanda och Jakob för att prata om Apples nya produkter, frånvaron av ett event, nya appar och ett I-landsproblem.

Ett av världens mest populära operativsystem fyller år, och 99mac säger grattis på födelsedagen med en video som får minnena att väckas till liv.

Apple har öppnat portarna till sin nätbutik, och de produkter som visades tidigare i veckan går nu att beställa.

Twitter överväger att börja ta betalt för vissa premiumfunktioner, bland annat kraftigare analysverktyg och mer detaljerade notiser.

Första avsnittet i dokumentärserien om punkbandet Green Day ligger nu uppe på Spotify.

Nu går det att reagera på meddelanden även i Messenger. Det går även att pinga folk i konversationer i chattklienten.