Apple sponsar säkerhetskonferens

Apple är huvudsponsor för konferensen Bsides i San Francisco, med fokus på datasäkerhet.

Igår och idag pågår konferensen Bsides i San Francisco, där temat är säkerhet. Organisationen Bsider är icke vinstdrivande med målet att sprida kunskap om informationssäkerhet.

En av huvudsponsorerna för årets konferens är #Apple, som den senaste tiden på flera sätt blivit en mer aktiv aktör inom dataforskningen. I december meddelade Apple att de skulle börja publicera sin forskning kring artificiell intelligens, och representanter från Apple deltog i konferensen Neural Information Processing Systems.

Övriga sponsorer för konferensen Bsides är bland andra Fitbit, Tripwire och Netflix. Även Google och Dropbox är sponsorer, men utan att ge finansiella bidrag.

Skriven av Jakob Nilsson

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.