Apple sponsar säkerhetskonferens

Apple är huvudsponsor för konferensen Bsides i San Francisco, med fokus på datasäkerhet.

Igår och idag pågår konferensen Bsides i San Francisco, där temat är säkerhet. Organisationen Bsider är icke vinstdrivande med målet att sprida kunskap om informationssäkerhet.

En av huvudsponsorerna för årets konferens är #Apple, som den senaste tiden på flera sätt blivit en mer aktiv aktör inom dataforskningen. I december meddelade Apple att de skulle börja publicera sin forskning kring artificiell intelligens, och representanter från Apple deltog i konferensen Neural Information Processing Systems.

Övriga sponsorer för konferensen Bsides är bland andra Fitbit, Tripwire och Netflix. Även Google och Dropbox är sponsorer, men utan att ge finansiella bidrag.

Skriven av Jakob Nilsson
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.