Apple börjar publicera sin AI-forskning

Apple ska börja publicera sina forskningsresultat kring artificiell intelligens.

För första gången ska #Apple låta sina forskare publicera sin forskning rörande artificiell intelligens, rapporterar Bloomberg. När den digitala hjälpredan #Siri presenterades 2011 verkade Apple ligga i framkant när det gällde smarta röstassistenter. Sedan dess har både Google och Amazon lanserat egna AI-assistenter i form av Google Assistant och Alexa. Apples Siri bedöms av många ligga efter konkurrensen i dagsläget.

En av anledningarna till att Apple har halkat efter i utveckligen av Siri tros vara att företaget har varit ovilligt att ge sin information till andra och hållit sina forskare från att publicera rapporter i vetenskapliga tidskrifter. Detta har nu ändrats. I måndags höll Russ Salakhutdinov, en av Apples chefer för AI-forskning, ett tal på konferensen Neural Information Processing Systems i Barcelona. Under talet visade Russ en bild med texten "Kan vi publicera? Ja. Vill vi samarbeta med akademin? Ja."

Enligt Bloomberg har Apple haft svårt att anställa de bästa forskarna inom ämnet eftersom de inte fått publicera sin forskningsresultat, vilket vanligtvis är en stor del av det akademiska arbetet och ett värdefullt sätt att få konstruktiv kritik kring sitt arbete.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.

Uber samlade information från kunders Iphone-enheter, och försökte dölja detta från Apple enligt en artikel i New York Times.