Apple börjar publicera sin AI-forskning

Apple ska börja publicera sina forskningsresultat kring artificiell intelligens.

För första gången ska #Apple låta sina forskare publicera sin forskning rörande artificiell intelligens, rapporterar Bloomberg. När den digitala hjälpredan #Siri presenterades 2011 verkade Apple ligga i framkant när det gällde smarta röstassistenter. Sedan dess har både Google och Amazon lanserat egna AI-assistenter i form av Google Assistant och Alexa. Apples Siri bedöms av många ligga efter konkurrensen i dagsläget.

En av anledningarna till att Apple har halkat efter i utveckligen av Siri tros vara att företaget har varit ovilligt att ge sin information till andra och hållit sina forskare från att publicera rapporter i vetenskapliga tidskrifter. Detta har nu ändrats. I måndags höll Russ Salakhutdinov, en av Apples chefer för AI-forskning, ett tal på konferensen Neural Information Processing Systems i Barcelona. Under talet visade Russ en bild med texten "Kan vi publicera? Ja. Vill vi samarbeta med akademin? Ja."

Enligt Bloomberg har Apple haft svårt att anställa de bästa forskarna inom ämnet eftersom de inte fått publicera sin forskningsresultat, vilket vanligtvis är en stor del av det akademiska arbetet och ett värdefullt sätt att få konstruktiv kritik kring sitt arbete.

VD:n för Airbus Group har meddelat att företaget ska testa prototyper av flygande bilar innan slutet på året.

Andy Rubin grundade Android och arbetade på Google under åtta år, men nu kan Rubin vara på gång med ett nytt företag som ska utmana både Google och Apple med en egen premiumtelefon.

Nu har en svensk återförsäljare gått ut med de svenska priserna på spelkonsolen Nintendo Switch, och den kommer att kosta 3 599 kronor.

För att möta konkurrensen kommer Apple Music att satsa på mer än bara musik, säger Jimmy Iovine. Redan i år ryktas de första orginalprogrammen få premiär.

Vad som verkar vara en promotionvideo av den kommande telefonen Galaxy S8 har lagts ut på internet av Samsung Display.

99mac bjuder in gästkrönikören Karl Emil Nikka för att reda ut begreppen kring meddelandetjänsten Whatsapp. Många tidningar rapporterar om en bakdörr i appen som hotar säkerheten, men stämmer det verkligen?