Apple börjar publicera sin AI-forskning

Apple ska börja publicera sina forskningsresultat kring artificiell intelligens.

För första gången ska #Apple låta sina forskare publicera sin forskning rörande artificiell intelligens, rapporterar Bloomberg. När den digitala hjälpredan #Siri presenterades 2011 verkade Apple ligga i framkant när det gällde smarta röstassistenter. Sedan dess har både Google och Amazon lanserat egna AI-assistenter i form av Google Assistant och Alexa. Apples Siri bedöms av många ligga efter konkurrensen i dagsläget.

En av anledningarna till att Apple har halkat efter i utveckligen av Siri tros vara att företaget har varit ovilligt att ge sin information till andra och hållit sina forskare från att publicera rapporter i vetenskapliga tidskrifter. Detta har nu ändrats. I måndags höll Russ Salakhutdinov, en av Apples chefer för AI-forskning, ett tal på konferensen Neural Information Processing Systems i Barcelona. Under talet visade Russ en bild med texten "Kan vi publicera? Ja. Vill vi samarbeta med akademin? Ja."

Enligt Bloomberg har Apple haft svårt att anställa de bästa forskarna inom ämnet eftersom de inte fått publicera sin forskningsresultat, vilket vanligtvis är en stor del av det akademiska arbetet och ett värdefullt sätt att få konstruktiv kritik kring sitt arbete.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.