Apple börjar publicera sin AI-forskning

Apple ska börja publicera sina forskningsresultat kring artificiell intelligens.

För första gången ska #Apple låta sina forskare publicera sin forskning rörande artificiell intelligens, rapporterar Bloomberg. När den digitala hjälpredan #Siri presenterades 2011 verkade Apple ligga i framkant när det gällde smarta röstassistenter. Sedan dess har både Google och Amazon lanserat egna AI-assistenter i form av Google Assistant och Alexa. Apples Siri bedöms av många ligga efter konkurrensen i dagsläget.

En av anledningarna till att Apple har halkat efter i utveckligen av Siri tros vara att företaget har varit ovilligt att ge sin information till andra och hållit sina forskare från att publicera rapporter i vetenskapliga tidskrifter. Detta har nu ändrats. I måndags höll Russ Salakhutdinov, en av Apples chefer för AI-forskning, ett tal på konferensen Neural Information Processing Systems i Barcelona. Under talet visade Russ en bild med texten "Kan vi publicera? Ja. Vill vi samarbeta med akademin? Ja."

Enligt Bloomberg har Apple haft svårt att anställa de bästa forskarna inom ämnet eftersom de inte fått publicera sin forskningsresultat, vilket vanligtvis är en stor del av det akademiska arbetet och ett värdefullt sätt att få konstruktiv kritik kring sitt arbete.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.