Rykte: Foxconn vill öppna fabrik i USA

Foxconn vill investera 7 miljarder dollar tillsammans med Apple för att öppna en amerikansk fabrik för tillverkning av bildskärmar för Iphone.

Kontraktstillverkaren Foxconn överväger att öppna en fabrik i USA tillsammans med Apple, som skulle skapa mellan 30 000 och 50 000 jobb i landet. Detta rapporterar Nikkei, som citerar uttalanden av Foxconns styrelseordförande Terry Gou.

#Apple och #Foxconn vill tillsammans investera 7 miljarder dollar (motsvarande 62 miljarder kronor) i den amerikanska anläggningen som ska tillverka bildskärmar för Iphone. Den stora efterfrågan på bildskärmspaneler gör att Foxconn börjat överväga lokal produktion snarare än att genomföra dyra transporter från Kina.

Var fabriken isåfall ska byggas är inte känt, men delstaten Pennsylvania uppges vara en möjlig plats. Terry Gou uppger enligt artikeln också att USA:s nye president Donald Trump är en faktor som kan påverka den nya strategin. Trumps uttalade protektionism tvingar Foxconn att reagera, men kommer troligtvis också leda till högre priser för amerikanska konsumenter.

Gou understryker också att Foxconn samtidigt fortsätter att investera i Kina, ett område som i dagsläget står för ungefär 19 procent av Apples intäkter. Iphone-tillverkaren är Foxconns största kund, och står för mer än hälften av dess försäljning.

Kommentarer
7 svar

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.