Rykte: Foxconn vill öppna fabrik i USA

Foxconn vill investera 7 miljarder dollar tillsammans med Apple för att öppna en amerikansk fabrik för tillverkning av bildskärmar för Iphone.

Kontraktstillverkaren Foxconn överväger att öppna en fabrik i USA tillsammans med Apple, som skulle skapa mellan 30 000 och 50 000 jobb i landet. Detta rapporterar Nikkei, som citerar uttalanden av Foxconns styrelseordförande Terry Gou.

#Apple och #Foxconn vill tillsammans investera 7 miljarder dollar (motsvarande 62 miljarder kronor) i den amerikanska anläggningen som ska tillverka bildskärmar för Iphone. Den stora efterfrågan på bildskärmspaneler gör att Foxconn börjat överväga lokal produktion snarare än att genomföra dyra transporter från Kina.

Var fabriken isåfall ska byggas är inte känt, men delstaten Pennsylvania uppges vara en möjlig plats. Terry Gou uppger enligt artikeln också att USA:s nye president Donald Trump är en faktor som kan påverka den nya strategin. Trumps uttalade protektionism tvingar Foxconn att reagera, men kommer troligtvis också leda till högre priser för amerikanska konsumenter.

Gou understryker också att Foxconn samtidigt fortsätter att investera i Kina, ett område som i dagsläget står för ungefär 19 procent av Apples intäkter. Iphone-tillverkaren är Foxconns största kund, och står för mer än hälften av dess försäljning.

Kommentarer
7 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.