Rykte: Foxconn vill öppna fabrik i USA

Foxconn vill investera 7 miljarder dollar tillsammans med Apple för att öppna en amerikansk fabrik för tillverkning av bildskärmar för Iphone.

Kontraktstillverkaren Foxconn överväger att öppna en fabrik i USA tillsammans med Apple, som skulle skapa mellan 30 000 och 50 000 jobb i landet. Detta rapporterar Nikkei, som citerar uttalanden av Foxconns styrelseordförande Terry Gou.

#Apple och #Foxconn vill tillsammans investera 7 miljarder dollar (motsvarande 62 miljarder kronor) i den amerikanska anläggningen som ska tillverka bildskärmar för Iphone. Den stora efterfrågan på bildskärmspaneler gör att Foxconn börjat överväga lokal produktion snarare än att genomföra dyra transporter från Kina.

Var fabriken isåfall ska byggas är inte känt, men delstaten Pennsylvania uppges vara en möjlig plats. Terry Gou uppger enligt artikeln också att USA:s nye president Donald Trump är en faktor som kan påverka den nya strategin. Trumps uttalade protektionism tvingar Foxconn att reagera, men kommer troligtvis också leda till högre priser för amerikanska konsumenter.

Gou understryker också att Foxconn samtidigt fortsätter att investera i Kina, ett område som i dagsläget står för ungefär 19 procent av Apples intäkter. Iphone-tillverkaren är Foxconns största kund, och står för mer än hälften av dess försäljning.

Kommentarer
7 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.