Rykte: Foxconn vill öppna fabrik i USA

Foxconn vill investera 7 miljarder dollar tillsammans med Apple för att öppna en amerikansk fabrik för tillverkning av bildskärmar för Iphone.

Kontraktstillverkaren Foxconn överväger att öppna en fabrik i USA tillsammans med Apple, som skulle skapa mellan 30 000 och 50 000 jobb i landet. Detta rapporterar Nikkei, som citerar uttalanden av Foxconns styrelseordförande Terry Gou.

#Apple och #Foxconn vill tillsammans investera 7 miljarder dollar (motsvarande 62 miljarder kronor) i den amerikanska anläggningen som ska tillverka bildskärmar för Iphone. Den stora efterfrågan på bildskärmspaneler gör att Foxconn börjat överväga lokal produktion snarare än att genomföra dyra transporter från Kina.

Var fabriken isåfall ska byggas är inte känt, men delstaten Pennsylvania uppges vara en möjlig plats. Terry Gou uppger enligt artikeln också att USA:s nye president Donald Trump är en faktor som kan påverka den nya strategin. Trumps uttalade protektionism tvingar Foxconn att reagera, men kommer troligtvis också leda till högre priser för amerikanska konsumenter.

Gou understryker också att Foxconn samtidigt fortsätter att investera i Kina, ett område som i dagsläget står för ungefär 19 procent av Apples intäkter. Iphone-tillverkaren är Foxconns största kund, och står för mer än hälften av dess försäljning.

Kommentarer
7 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.