Rykte: Foxconn vill öppna fabrik i USA

Foxconn vill investera 7 miljarder dollar tillsammans med Apple för att öppna en amerikansk fabrik för tillverkning av bildskärmar för Iphone.

Kontraktstillverkaren Foxconn överväger att öppna en fabrik i USA tillsammans med Apple, som skulle skapa mellan 30 000 och 50 000 jobb i landet. Detta rapporterar Nikkei, som citerar uttalanden av Foxconns styrelseordförande Terry Gou.

#Apple och #Foxconn vill tillsammans investera 7 miljarder dollar (motsvarande 62 miljarder kronor) i den amerikanska anläggningen som ska tillverka bildskärmar för Iphone. Den stora efterfrågan på bildskärmspaneler gör att Foxconn börjat överväga lokal produktion snarare än att genomföra dyra transporter från Kina.

Var fabriken isåfall ska byggas är inte känt, men delstaten Pennsylvania uppges vara en möjlig plats. Terry Gou uppger enligt artikeln också att USA:s nye president Donald Trump är en faktor som kan påverka den nya strategin. Trumps uttalade protektionism tvingar Foxconn att reagera, men kommer troligtvis också leda till högre priser för amerikanska konsumenter.

Gou understryker också att Foxconn samtidigt fortsätter att investera i Kina, ett område som i dagsläget står för ungefär 19 procent av Apples intäkter. Iphone-tillverkaren är Foxconns största kund, och står för mer än hälften av dess försäljning.

Kommentarer
7 svar

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.