Rykte: Samsung gör böjbar mobil

Enligt rykten kommer Samsung lansera en böjbar mobiltelefon under tredje kvartalet i år.

I juni förra året rapporterade 99mac uppgifter om att #Samsung kommer släppa en böjbar telefon under 2017. Redan 2015 ryktades det om att Samsung påbörjat ett projekt att ta fram en böjbar skärm. Nu rapporterar The Korean Herald att Samsungs vikbara telefon mycket riktigt kommer 2017, under årets tredje kvartal. En väl insatt källa uppger till tidningen att:

”Samsung kommer rulla ut mer än hundratusen vikbara enheter under det tredje kvartalet.”

Initialt ska Samsung ha arbetat med att göra mobiler som viks inåt, så att skärmen göms när telefonen är ihopvikt. I augusti ska Samsung enligt källan ha ändrat taktik och börjat arbeta med att ta fram en telefon som viks utåt, eftersom det kan upplevas som frustrerande att behöva vilka upp skärmen varje gång mobilen ska användas.

Rapporten uppger dock att Samsung ännu inte helt bestämt sig för att lansera telefonen i år eller om de kommer att vänta på grund av lönsamhetsproblem. Samsung är heller inte ensamma om att vilja göra en vikbar telefon. Enligt The Korean Herald förväntas LG lansera en liknande mobil under året och även Apple experimenterar enligt rykten med en böj- och vikbar skärm.

Kommentarer
10 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.