Rykte: Samsung gör böjbar mobil

Enligt rykten kommer Samsung lansera en böjbar mobiltelefon under tredje kvartalet i år.

I juni förra året rapporterade 99mac uppgifter om att #Samsung kommer släppa en böjbar telefon under 2017. Redan 2015 ryktades det om att Samsung påbörjat ett projekt att ta fram en böjbar skärm. Nu rapporterar The Korean Herald att Samsungs vikbara telefon mycket riktigt kommer 2017, under årets tredje kvartal. En väl insatt källa uppger till tidningen att:

”Samsung kommer rulla ut mer än hundratusen vikbara enheter under det tredje kvartalet.”

Initialt ska Samsung ha arbetat med att göra mobiler som viks inåt, så att skärmen göms när telefonen är ihopvikt. I augusti ska Samsung enligt källan ha ändrat taktik och börjat arbeta med att ta fram en telefon som viks utåt, eftersom det kan upplevas som frustrerande att behöva vilka upp skärmen varje gång mobilen ska användas.

Rapporten uppger dock att Samsung ännu inte helt bestämt sig för att lansera telefonen i år eller om de kommer att vänta på grund av lönsamhetsproblem. Samsung är heller inte ensamma om att vilja göra en vikbar telefon. Enligt The Korean Herald förväntas LG lansera en liknande mobil under året och även Apple experimenterar enligt rykten med en böj- och vikbar skärm.

Kommentarer
10 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.