Rykte: Samsung gör böjbar mobil

Enligt rykten kommer Samsung lansera en böjbar mobiltelefon under tredje kvartalet i år.

I juni förra året rapporterade 99mac uppgifter om att #Samsung kommer släppa en böjbar telefon under 2017. Redan 2015 ryktades det om att Samsung påbörjat ett projekt att ta fram en böjbar skärm. Nu rapporterar The Korean Herald att Samsungs vikbara telefon mycket riktigt kommer 2017, under årets tredje kvartal. En väl insatt källa uppger till tidningen att:

”Samsung kommer rulla ut mer än hundratusen vikbara enheter under det tredje kvartalet.”

Initialt ska Samsung ha arbetat med att göra mobiler som viks inåt, så att skärmen göms när telefonen är ihopvikt. I augusti ska Samsung enligt källan ha ändrat taktik och börjat arbeta med att ta fram en telefon som viks utåt, eftersom det kan upplevas som frustrerande att behöva vilka upp skärmen varje gång mobilen ska användas.

Rapporten uppger dock att Samsung ännu inte helt bestämt sig för att lansera telefonen i år eller om de kommer att vänta på grund av lönsamhetsproblem. Samsung är heller inte ensamma om att vilja göra en vikbar telefon. Enligt The Korean Herald förväntas LG lansera en liknande mobil under året och även Apple experimenterar enligt rykten med en böj- och vikbar skärm.

Kommentarer
10 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.