Tim Cook lovar nya stationära Mac-datorer

I ett meddelande till Apples styrelse försäkrar företagets vd Tim Cook att nya stationära Mac-datorer är på väg.

I oktober höll #Apple ett event där nya bärbara datorer i Macbook Pro-familjen presenterades. Detta innebar slutet på en ovanligt lång period utan uppdateringar av datorn Mac.

Något som inte visades i oktober var nya modeller av de stationära datorerna #Imac, Mac Pro och Mac Mini. I ett meddelande till Apples styrelse som Techcrunch fått tag på intygar Tim Cook att stationära datorer är på väg. Han skriver:

– Vissa personer i media har ställt frågan om vi bryr oss om stationära datorer. Om det finns någon tvekan om det bland våra team, låt mig vara väldigt tydlig: Vi har suveräna stationära datorer planerade. Ingen behöver oroa sig för det.

Cook uppger vidare att stationära datorer är strategiskt viktigt för Apple, eftersom de kan erbjuda en prestanda som är "viktig" för många kunder och "kritisk" för somliga. Cook skriver att den senaste modellen av Imac 5K är den bästa stationära dator Apple någonsin gjort.

Kommentarer
12 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.