Tim Cook lovar nya stationära Mac-datorer

I ett meddelande till Apples styrelse försäkrar företagets vd Tim Cook att nya stationära Mac-datorer är på väg.

I oktober höll #Apple ett event där nya bärbara datorer i Macbook Pro-familjen presenterades. Detta innebar slutet på en ovanligt lång period utan uppdateringar av datorn Mac.

Något som inte visades i oktober var nya modeller av de stationära datorerna #Imac, Mac Pro och Mac Mini. I ett meddelande till Apples styrelse som Techcrunch fått tag på intygar Tim Cook att stationära datorer är på väg. Han skriver:

– Vissa personer i media har ställt frågan om vi bryr oss om stationära datorer. Om det finns någon tvekan om det bland våra team, låt mig vara väldigt tydlig: Vi har suveräna stationära datorer planerade. Ingen behöver oroa sig för det.

Cook uppger vidare att stationära datorer är strategiskt viktigt för Apple, eftersom de kan erbjuda en prestanda som är "viktig" för många kunder och "kritisk" för somliga. Cook skriver att den senaste modellen av Imac 5K är den bästa stationära dator Apple någonsin gjort.

Kommentarer
12 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.