Tim Cook lovar nya stationära Mac-datorer

I ett meddelande till Apples styrelse försäkrar företagets vd Tim Cook att nya stationära Mac-datorer är på väg.

I oktober höll #Apple ett event där nya bärbara datorer i Macbook Pro-familjen presenterades. Detta innebar slutet på en ovanligt lång period utan uppdateringar av datorn Mac.

Något som inte visades i oktober var nya modeller av de stationära datorerna #Imac, Mac Pro och Mac Mini. I ett meddelande till Apples styrelse som Techcrunch fått tag på intygar Tim Cook att stationära datorer är på väg. Han skriver:

– Vissa personer i media har ställt frågan om vi bryr oss om stationära datorer. Om det finns någon tvekan om det bland våra team, låt mig vara väldigt tydlig: Vi har suveräna stationära datorer planerade. Ingen behöver oroa sig för det.

Cook uppger vidare att stationära datorer är strategiskt viktigt för Apple, eftersom de kan erbjuda en prestanda som är "viktig" för många kunder och "kritisk" för somliga. Cook skriver att den senaste modellen av Imac 5K är den bästa stationära dator Apple någonsin gjort.

Kommentarer
12 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.