Tim Cook lovar nya stationära Mac-datorer

I ett meddelande till Apples styrelse försäkrar företagets vd Tim Cook att nya stationära Mac-datorer är på väg.

I oktober höll #Apple ett event där nya bärbara datorer i Macbook Pro-familjen presenterades. Detta innebar slutet på en ovanligt lång period utan uppdateringar av datorn Mac.

Något som inte visades i oktober var nya modeller av de stationära datorerna #Imac, Mac Pro och Mac Mini. I ett meddelande till Apples styrelse som Techcrunch fått tag på intygar Tim Cook att stationära datorer är på väg. Han skriver:

– Vissa personer i media har ställt frågan om vi bryr oss om stationära datorer. Om det finns någon tvekan om det bland våra team, låt mig vara väldigt tydlig: Vi har suveräna stationära datorer planerade. Ingen behöver oroa sig för det.

Cook uppger vidare att stationära datorer är strategiskt viktigt för Apple, eftersom de kan erbjuda en prestanda som är "viktig" för många kunder och "kritisk" för somliga. Cook skriver att den senaste modellen av Imac 5K är den bästa stationära dator Apple någonsin gjort.

Kommentarer
12 svar

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.