Rykte: Samsung Galaxy S8 slopar hörlurskontakten

Apple pensionerade hörlurskontakten med Iphone 7, och enligt nya rykten går Samsung samma väg med sin kommande Galaxy S8.

Förhandsrykten runt Samsungs kommande flaggskeppsmobil Samsung Galaxy S8 har cirkulerat hela hösten. Tidigare uppgifter har hävdat att mobilen får dubbla kameralinser och en bildskärm med funktion liknande Apples 3D Touch. Rykten uppger också att skärmen kommer att täcka nästan hela framsidan vilket innebär att den fysiska hemknappen tas bort, samt att mobilen kommer att släppas i två storlekar.

Många av dessa funktioner har redan dykt upp hos Samsungs huvudkonkurrent Apple, och enligt ett nytt rykte kommer #Galaxy S8 följa Iphone i ytterligare ett avseende, nämligen frånvaron av en hörlurskontakt. Det rapporterar Sam Mobile, men uppger inte några källor för informationen. Hörlurar med den äldre anslutningen lär gå att ansluta med en adapter till USB Type-C som telefonen kommer att använda. Det är dock oklart om #Samsung kommer att skicka med en sådan adapter.

Samsung väntas presentera Galaxy S8 i februari nästa år, i samband med mässan Mobile World Congress i Barcelona.

Kommentarer
39 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.