Rykte: Samsung Galaxy S8 slopar hörlurskontakten

Apple pensionerade hörlurskontakten med Iphone 7, och enligt nya rykten går Samsung samma väg med sin kommande Galaxy S8.

Förhandsrykten runt Samsungs kommande flaggskeppsmobil Samsung Galaxy S8 har cirkulerat hela hösten. Tidigare uppgifter har hävdat att mobilen får dubbla kameralinser och en bildskärm med funktion liknande Apples 3D Touch. Rykten uppger också att skärmen kommer att täcka nästan hela framsidan vilket innebär att den fysiska hemknappen tas bort, samt att mobilen kommer att släppas i två storlekar.

Många av dessa funktioner har redan dykt upp hos Samsungs huvudkonkurrent Apple, och enligt ett nytt rykte kommer #Galaxy S8 följa Iphone i ytterligare ett avseende, nämligen frånvaron av en hörlurskontakt. Det rapporterar Sam Mobile, men uppger inte några källor för informationen. Hörlurar med den äldre anslutningen lär gå att ansluta med en adapter till USB Type-C som telefonen kommer att använda. Det är dock oklart om #Samsung kommer att skicka med en sådan adapter.

Samsung väntas presentera Galaxy S8 i februari nästa år, i samband med mässan Mobile World Congress i Barcelona.

Kommentarer
39 svar
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.