Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples Oktober-event

Apple ersätter Macbook Air – med Macbook Pro

Under kvällens event har Apple presenterat en ersättare till storsäljaren Macbook Air med en bildskärm på 13 tum, nämligen en enklare version av Macbook Pro 13 tum.

Apple tycker att trotjänaren Macbook Air är mogen för en ersättare. Den ersättaren heter Macbook Pro, som lanseras i en ny enklare variant jämte sina kraftfullare syskon. Den har till skillnad från de andra Macbook Pro-datorerna inte den nya Touch Bar-plattan utan den gamla vanliga raden med funktionstangenter. Den är 14,9 mm tunn vilket gör den 12 procent tunnare än Macbook Air 13-tum. Macbook Pro väger 1,37 kilo. I USA kostar denna enklare version av 13-tums Macbook Pro 1 499 dollar och i Apples svenska nätbutik ligger datorn på 16 995 kronor, inklusive moms.

Datorn finns i två olika färgval; silver eller rymdgrå. Den har två stycken Thunderbolt 3-portar, till skillnad från de dyrare Pro-modellerna som har fyra. Lagrinsminnet är en ssd på 265 gigabyte, men den går också att uppgradera till 512 gigabyte eller 1 terabyte SSD. Processorn är en dubbelkärnig Intel Core i5-processor på 2,0 gigahertz. Den har också 8 gigabyte primärminne med 1866 megahertz. Skärmen är en 13,3-tums Retina-skärm som är både ljusstarkare och har större färgomfång än gamla Macbook Air.

Datorn går redan att beställa på Apples nätbutik och den enligt hemsidan ska den vara färdig att skickas inom en arbetsdag.

Macbook Air finns kvar

Apple har som väntat också pensionerat 11-tumsversionen av Macbook Air, men den gamla modellen av 13 tums Macbook Air fortsätter att säljas på Apples nätbutik som ett billigare alternativ för prismedvetna konsumenter. Den finns fortfarande tillgänglig med 128 eller 256 gigabyte lagring, och kostar lika mycket som tidigare (10 995 respektive 13 295 kronor). När Apple under eventet pratade om sitt utbud på fyra moderna bärbara datormodeller nämndes dock ingenting om Air längre.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.