Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Galet rykte: Iphone 8 blir en genomskinlig glasmacka

Prognoserna kring nästa års Iphone har redan börjat cirkulera. Om Robert Scoble har rätt blir nästa Iphone en helt genomskinlig glasmacka.

Nästa år förväntas Iphone förnyas rejält. Telefonen fyller 10 år och designen på #Iphone har varit ungefär densamma i tre år, (för modellerna 6, 6S och 7). De flesta spekulationer som lagts fram hittills har handlat om att Iphone bland annat ska få en OLED-skärm som täcker hela framsidan och att hemknappen ska integreras med skärmen. Mobilen kommer få en baksida av glas istället för aluminium och telefonens kanter kommer att vara metall precis som på Iphone 4 och 4S.

Men vissa tycker att detta inte är nog och menar att nästa Iphone kommer att ta ett betydligt större kliv in i framtiden, rapporterar BGR. Robert Scoble som driver bloggen Scobleizer och som har många kontakter inom nyuppstartade teknikföretag skriver i ett långt inlägg på sin Facebook-sida hur han tror att nästa Iphone kommer att se ut. För det första kommer den inte vara lik någon annan mobiltelefon eftersom det kommer vara en genomskinlig sandwich gjord av Gorilla Glass. Det ska alltså gå att se rakt igenom mobilen och alla komponenter såsom antenn, batteri, processor och annan hårdvara kommer att ligga i metallkanten runt mobilen.

Enligt Scoble kommer Iphone 8 också få en OLED-skärm och ett headset med ögonsensor som på många liknar Microsofts Hololens kommer att följa med. Den kommer även förses med nästa generations 3D-sensor från Primesense. Enligt Scoble har #Apple 600 ingenjörer i Israel som jobbar på att utveckla sensorn.

Det låter helt fantastiskt, och påståendet bör tas med en extra stor nypa salt. Scobles prognos skiljer sig ordentligt från andra, mer pålitliga, Apple-kännare. Även om Scoble ibland har lyckats göra lyckade prognoser kan han inte räknas som en pålitlig källa när det gäller Apples nästa telefon. Tiden får utvisa om Scobles prognos är riktig eller inte, men drömma går ju alltid.

Vad tror du om nästa års Iphone? Om du skulle få önska helt fritt, vad består din ultimata Iphone av och hur ser den ut?

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.