Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook populäraste plattformen bland svenskar

Internetstiftelsen i Sverige (IIS) har publicerat ny statistik om sociala medier. Vi använder sociala medier i genomsnitt 7 timmar i veckan och Facebook är populärast.

Varje år släpper Internetstiftelsen i Sverige (IIS) en rapport om svenskars internetvanor och nu är det dags igen, precis som förra året har de valt att publicera ett utdrag om sociala medier före huvudrapporten.

Användningen av sociala medier har ökat generellt. Den enda tjänsten som svenskar använder mindre än föregående år är Twitter. Det är också första gången någonsin som en social plattform i undersökningen har minskat. Personer som använder Twitter någon gång ibland har minskar från 22 procent till 18 procent. Endast 6 procent använder Twitter dagligen. Den vanligaste twitteranvändaren är en man i åldern 16 till 35.

Hela 77 procent av svenska befolkningen använder sociala medier och 58 procent är dagligen inne på sociala medier. Kvinnor använder i genomsnitt sociala medier mer än män. Gemene svensk lägger i genomsnitt 7,1 procent på sociala medier i veckan, men gruppen kvinnor i åldern 16-25 är de som är mest aktiva och spenderar 12 timmar i veckan på sociala medier. De som använder sociala medier minst är kvinnor över 76 år.

Facebook är populärast, förutom hos unga kvinnor som använder Snapchat något mer än Facebook. Nya tjänster som mätts i undersökningen är gruppchattsklienten Kik och den sociala nyhetssidan Reddit. 10 procent använder någon gång Kik och det är betydligt fler män än kvinnor som hänger på Reddit, 14 procent kontra 2 procent.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.