Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

De 7 bästa brädspelen för Ipad

Brädspel och Ipad passar ihop som hand i handske, och detta är de bästa IOS-versionerna av de roligaste brädspelen.

Small World 2

Brädspelet Small World är ett enkelt och fartfyllt spel med en unik spelmekanik. IOS-versionen var tidigare ganska fattig i jämförelse, men med Small World 2 erbjuds nu en riktigt bra digital variant av detta strategispel.

Small World kan beskrivas som en roligare form av Risk, där det går ut på att behärska så många landområden som möjligt för att på så vis få in pengar, vilket behövs för att vinna. Du väljer din ras, vilket kan vara allt från dvärgar, jättar, troll eller orcher. Varje ras finns dock i ett mycket begränsat antal, och inga områden får lämnas obemannade. Men närsomhelst kan en spelare välja en ny ras att spela med, som kan komma in på spelbrädet och röja runt. Den gamla spelrasen ligger kvar, men kan inte längre kontrolleras. En skicklig spelare kan på så vis skydda sina äldre landområden genom att etablera starka fästen runtomkring med sin nya ras.

Nyckeln till framgång går ut på att med fingertoppskänsla avgöra precis när det är dags att lämna sin nuvarande ras för att ta en ny. Det kostar nämligen en runda att byta, och spelet pågår bara i åtta rundor. Har du nog med brickor för att göra en sista offensiv, eller är det bättre att ta uppehåll och samla nya styrkor?

Utöver detta har varje ras självklart sina unika egenskaper, och dessa kan dessutom modifieras med ytterligare en egenskap som kan variera. Beroende på slumpen kan du alltså få spela som stenrika dvärgar, sjöfarande orcher, underjordiska människor eller fredsälskande skelettkrigare. Kombinationen av olika egenskaper gör spelet varierande och roligt många gånger om.

Namn
Small World 2
Plattform
IOS
Utvecklare
Days of Wonder
Version
2.5.1
Pris
75 kronor
Krav
Kräver IOS 5.1 eller senare. Kompatibel med Ipad.
Språk
Engelska, franska, japanska, nederländska, spanska, tyska
Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.