Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Felkod 53" lockar advokater efter Apple

Apples säkerhetsfunktion som är tänkt att skydda Touch ID och den säkra enklaven i Iphone kan vara olaglig enligt advokater.

Förra veckan rapporterade vi om hur tredjepartsreparationer av Touch ID riskerar att göra telefonen obrukbar. Tusentals användare har på forum runt om på nätet rapporterat att deras enheter gett dem felkod 53 i samband med att de uppdaterat mjukvaran efter en reparation. Apple bekräftar att felkoden handlar om en säkerhetsfunktion som finns för att skydda användare mot installationer av osäkra komponenter och för att skydda den säkra enklaven som hänger ihop med #Touch ID-sensorn.

Nu rapporterar The Guardian att en brittisk jurist tror att det här bryter mot lagen. I Storbritannien är det olagligt att medvetet förstöra någon annans egendom och menar att det är vad Apple gör med deras "hänsynslösa policy".

Minst en amerikansk advokatfirma håller på och samlar drabbade användare för att kunna påbörja en grupptalan mot Apple. Firman heter PVCA och tycker inte att Apples förklaring om att skydda den säkra enklaven är trovärdig. Istället anser de att Apple försöker tvinga användare att använda deras dyrare service, vilket är konkurrenshämmande. De lovar att representera användare gratis.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.