Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac testar Apples första 21,5-tums Imac med Retina

Apple har uppdaterat 21,5-tums Imac-familjen med en Retina 4K-skärm. Den är dyrast i familjen – men är den nya skärmen värd de extra tusenlapparna? 99mac testar.

Summering och omdöme

Äntligen kommer Retina som alternativ för alla som gillar den mindre Imacen. Det är en stilig skärm och som vi brukar säga här på redaktionen – once you go Retina, you can't go back. Men smakar det så kostar det och Retina-skärmen är det dyraste alternativet i utbudet av 21,5-tummare. Den kostar 4 200 kronor mer än instegsmodellen (som också har lägre prestanda) och 2 000 kronor mer än mellanmodellen med snarlik prestanda.

Tråkigt nog måste du lägga till ännu mer pengar för att din dator ska kännas pigg och rapp. Den mekaniska hårddisken som sitter i rekommenderar vi inte till någon. En Fusion Drive eller en SSD kommer att göra underverk för upplevelsen, men lägger på minst en tusenlapp till.

Den här datorn passar in på betydligt fler skrivbord än den riktigt stora 27-tummaren. Tillsammans med de nya trådlösa tillbehören blir det stiligt på skrivbordet. Den är också billigare, om än inte mycket när vi lagt till en snabbare lagringslösning och mer primärminne eftersom det inte kan uppgraderas i efterhand.

Datorn passar alla som vill njuta av hög upplösning där det går, men som inte har några väldiga krav på prestandan. Att det inte går att välja till något dedikerat grafikkort innebär att exempelvis spel inte är att rekommendera för den kräsne.

Fördelar
+ 4K-skärmen är riktigt bra
+ Snygg design (fortfarande)
+ Lagom storlek för stationär
+ Tyst

Nackdelar
- Långsam hårddisk som standard
- Dedikerat grafikkort inte längre valbart
- Primärminne går ej att uppgradera i efterhand

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.