Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac testar

Allt du behöver veta om nya Apple TV

Nya Apple TV är här, och 99mac går igenom allt du behöver veta om Apples nya svarta låda som vill ta över ditt vardagsrum.

Komma igång

Det är förmodligen inget överdrivet antagande att de flesta som köper en ny Apple TV redan kommer att ha en Iphone i sin ägo. Detta underlättar den inledande anslutningen en smula, tack vare att de båda enheterna kan hitta varandra med hjälp av Wifi och Bluetooth. Apple TV kan på så vis få inställningarna till det trådlösa nätverket och uppgifter om Apple-ID från Iphone, genom ett godkännande från telefonen.

Det är skönt att inte behöva skriva in lösenordet för det trådlösa nätverket, men tyvärr måste du fortfarande stålsätta dig för att skriva in en hel rad andra lösenord. Konton för Icloud och App Store måste anges med lösenord, liksom Game Center. Här hade det varit väldigt trevligt om Apple gett oss möjligheten att verifiera oss med hjälp av Touch ID på Iphone, som redan har gjort sin närvaro känd och borde kunna gå i god för vår identitet. Ett annat alternativ hade varit att låta IOS-appen Fjärrkontroll fungera för nya Apple TV, så att lösenorden åtminstone kunde matas in via IOS-enheten. Men så är det inte, och den som tycker att den nya layouten där alla bokstäver ligger i en enda lång rad känns osmidig kommer få gott om tillfällen att vänja sig.

Därefter kommer den typiske användaren förmodligen också att vilja logga in på tjänster som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Flickr och liknande. Det är bara att bita ihop och svepa tummen längs Touch-ytan på fjärrkontrollen.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.