Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya Imac har stöd för upp till 64 gigabyte primärminne

Apples nya Imac 5K med 27-tumsskärm har stöd för upp till 64 gigabyte primärminne, dubbelt så mycket som tidigare modeller.

Under tisdagen släppte Apple uppdaterade versioner av Imac 5K med 27-tumsskärm. Nu meddelar minnestillverkaren OWC i ett blogginlägg att den nya maskinen har stöd för upp till 64 gigabyte primärminne, vilket är dubbelt så mycket som den tidigare versionen av Imac 5K vilken klarade som mest 32 gigabyte.

För att få in så mycket primärminne i datorn krävs dock att alla fyra utrymmena för minne fylls med moduler på 16 gigabyte, något som inte går att beställa direkt från Apple. Maxkonfigurationen från Apple är 32 gigabyte, vilket innebär att platserna fylls med fyra moduler på åtta gigabyte styck. OWC meddelar att de från och med idag kommer att erbjuda minnespaket i konfigurationer på 48 och 64 gigabyte för användare av nya Imac.

Den mindre varianten med 21,5-tumsskärm har dock fastbyggt primärminne, och kan inte uppgraderas. Därmed är minnesmängden på den modellen begränsad till maximalt 16 gigabyte.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.