Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rond två

Prisjakt för Apple Watch uppdateras

Jämförelsetjänsten Prisjakt har uppdaterat sin IOS-app med stöd för Watch OS 2, och nu fungerar appen i den smarta klockan betydligt bättre och kvickare.

I juni kikade 99mac på Prisjakts Apple Watch-app, och konstaterade att den, i likhet med andra tredjepartsappar för klockan, inte höll måttet vad gäller prestanda. Nu är dock appen uppdaterad med stöd för Watch OS 2, och det är dags för en ny titt.

Sedan Apple uppdaterat den smarta klockans operativsystem går det nu för utvecklare att installera sina appar direkt på enheten. Det öppnar för snabbare appar då all information inte måste laddas över från Iphone via Bluetooth.

Mycket riktigt är Prisjakt nu betydligt snabbare att öppna och använda på #Apple Watch. Då den tidigare var i det närmaste omöjlig att använda på grund av de långa laddningstiderna är den nu faktiskt fullt användbar. Fortfarande är IOS-appen snabbare och mer kraftfull. Detta beror inte minst på att den har stöd för skanning av streckkoder, något som appen för Apple Watch av uppenbara skäl saknar. Trots det är det ibland att föredra att göra några hastiga tryck på klockan framför att fiska fram mobilen ur fickan.

Via Apple Watch används primärt röstsökning med hjälp av Siri, och här upplever vi också en tydlig förbättring jämfört med den tidigare versionen. Sökningen går mycket snabbare, och inte minst verkar Siri ha blivit lite bättre på att förstå engelska produktnamn i och med IOS 9 och Watch OS 2.

Helt smärtfritt är det ändå inte. Trots förbättringarna i Siri har hon fortfarande ingen aning om vad exempelvis en Wii U är, och kastar förvirrat fram filmen Me and You and Everyone We Know som förslag. Efter några försök går det bättre, men det kräver lite övning på betoning vid sökning av engelska produktnamn. Det här är naturligtvis inget Prisjakt kan hållas ansvariga för, men begränsningen blir mer uppenbar och kritisk när röstfunktionen används för att söka produkter.

Då och då verkar appen också fastna och blir stående några sekunder i laddningsläge, gissningvis medan den väntar på dataresultat från telefonen. Också detta är signifikativt för de flesta appa på klockan. Det märks tydligt vilken begränsad prestanda S1-processorn i Apple Watch har, och bara att starta en app kan få den att svettas.

Fortfarande är det alltså en bit kvar innan prisjämförelserna är helt smidiga att göra från handleden, men Prisjakt förtjänar en eloge för att de var tidigt ute och nu även varit snabba på att uppdatera för Watch OS 2. Jämfört med den första versionen är detta markant mycket bättre, och nu fungerar det faktiskt så pass bra att det är värt att trycka fram appen på klockan för en snabb titt på en särskild produkts prisläge.

Namn
Prisjakt
Plattform
IOS
Utvecklare
Prisjakt Sverige AB
Version
3.7.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Svenska, engelska, finska, norska, bokmål
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.