Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Prisjakt släpper app för Apple Watch

Svenska Prisjakt uppdaterar sin IOS-app, som nu får en tillhörande app för Apple Watch. 99mac har testat att jämföra priser från handleden.

Den svenska pris- och produktjämförelsetjänsten Prisjakt har uppdaterat sin IOS-app, och en av nyheterna är en tillhörande app för den smarta klockan #Apple Watch.

Från Prisjakt på Apple Watch går det att röstsöka efter produkter, och bläddra bland de hundra populäraste produkterna. Genom att logga in på sitt konto i IOS-appen går det också att komma åt ens bevakningar och användarlistor.

Precis som andra tredjeparts-appar för Apple Watch krävs att appen är installerad på Iphone, som därefter skickar information vidare trådlöst till klockan. Detta medför ofta att apparna laddar långsamt, och dessvärre är inte Prisjakt något undantag.

Att starta appen kan ta allt från några sekunder om den ligger kvar i klockans minne till över en minut. I bästa fall laddar också sidorna hyfsat snabbt, men även här tar det minst några sekunder att få fram resultat.

Ett ännu större problem är att appen ofta vägrar att starta överhuvudtaget. Under testperioden inträffade detta flera gånger, och den enda lösningen var att ta bort appen från klockan och därefter installera den igen. Flera gånger hänger sig appen under användning, och laddar till exempel inte listan över nätbutiker som erbjuder en särskild produkt.

Röstsökningen fungerar okej, men som vanligt när det gäller diktering på svenska har klockan svårt att förstå uttal av engelska namn. Detta är särskilt problematiskt när det är fråga om att söka efter produkter, som ofta har namn på engelska.

I jämförelse fungerar Prisjakt i Iphone mycket bra, och kan dessutom skanna streckkoder på produkter vilket gör att det går mycket snabbare att få fram en prisjämförelse i telefonen än på klockan. Kanske blir situationen bättre i höst när Watch OS 2 låter appar installeras direkt på klockan, men i dagsläget finns det ingen som helst anledning att använda Prisjakt på Apple Watch.

Namn
Prisjakt
Plattform
IOS
Utvecklare
Prisjakt Sverige AB
Version
3.6.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Svenska, engelska, norska, bokmål
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.