Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya Apple TV har 2 GB RAM

Dokumentation för utvecklare avslöjar att nya Apple TV har mer primärminne än andra enheter med A8-processor.

Apple har inte för vana att avslöja hur mycket primärminne som sitter i produkter som Iphone och Ipad. Vad gäller den nya #Apple TV som lanserades under onsdagen anges på företagets webbplats i princip bara att den har processorn A8, samma som sitter i Iphone 6, 6 Plus och Ipod Touch (sjätte generationen).

För utvecklare erbjuds däremot dokumentation som avslöjar att nya Apple TV har två gigabyte primärminne, vilket är mer än andra enheter med A8-processor. Mer primärminne kan komma väl till pass för prestanda i spel och video, men kan också förbruka mer ström. Eftersom Apple TV inte har något batteri utan får ström från väggen är detta dock inte någon viktig faktor.

Mer förvånande är att nya Apple TV fortfarande inte har någon Gigabit Ethernet-port, utan bara 10/100 Mbps, samma som den tidigare modellen. Därmed är den trådlösa Wifi-anslutningen faktiskt snabbare, då 802.11ac med MIMO bör ge hastigheter i upp till 866 Mbps.

Nya Apple TV börjar säljas i slutet av oktober.

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.