Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Gratis musikströmmar från Tre kontroversiellt

Teleoperatören Tre bjuder på mobildata för strömmande musik, men endast vissa tjänster och erbjudandet kan tolkas som ett brott mot principen om nätneutralitet.

Igår rapporterade 99mac om att den svenska teleoperatören Tre börjar erbjuda sina kunder fri mobildata vid användning av strömmande musiktjänster. Erbjudandet gäller dock endast tjänsterna Spotify, Tidal och Deezer.

Enligt Tre ska fler tjänster läggas till efterhand, men erbjudandet har ändå blivit kontroversiellt. Dels har användare av andra tjänster så som Apple Music reagerat, men erbjudandet kan också anses bryta mot principen om nätneutralitet, rapporterar DI Digital. Principen innebär i korthet att en leverantör ska behandla alla sorters data lika, och inte stoppa eller sänka hastigheten för vissa tjänster.

På EU-nivå har ett principbeslut tagits att det ska lagstiftas om nätneutralitet från och med 2016. Det är dock osäkert om erbjudandet från Tre bryter mot detta. Enligt EU:s förslag får leverantörer erbjuda specialiserade tjänster så länge detta inte erbjuds på bekostnad av det vanliga nätets tillgänglighet. Att Tre inte tar betalt för den data som Spotify använder hindrar knappast användning av Apple Music , även om det kan hävdas att Tre ger vissa tjänster en konkurrensfördel.

Kamran Alemdar är PR- och kommunikationschef på Tre, och säger sig vara säker på att erbjudandet är helt förenligt med EU:s regler:

"Vi känner oss jättetrygga med det. Vi stänger inte ute någon, men vi var tvungna att börja någonstans."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.