Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Angry Birds-studion säger upp 260

Utvecklaren Rovio som ligger bakom succéspelen Angry Birds meddelar att de säger upp 260 anställda för att nå högre lönsamhet.

Nyligen släppte Rovio Angry Birds 2, den senaste delen i jätteindustrin kring de arga fåglarna. Nu meddelas dock att företaget ska genomföra en omorganisation som bland annat innebär att 260 anställda får gå. Detta utöver de 130 tjänster som togs bort förra året.

Nedbantningen är ett försök att nå högre lönsamhet efter två år av dystrare ekonomiska siffror. Resultatet för 2014 blev tio miljoner euro, vilket är en nedgång med 74 procent jämfört med 2013. Rovio ska nu begränsa sitt fokus till tre områden – spel, media och konsumentprodukter. Rovios vd Pekka Rantala skriver på företagets webbplats om nedskärningarna:

"Vi har haft bra fart det här året, särskilt med lanseringen av Angry Birds 2 som laddats ned nästan 50 miljoner gånger under den första månaden, men grundläggande förändringar måste ske om Rovio ska kunna lyckas med sina globala ambitioner att bli det ledande underhållningsföretaget med mobilspel närmast hjärtat."

Uppsägningarna kommer att påverka alla delar av bolaget, men omfattar inte produktionen av den kommande filmen om #Angry Birds i USA och Kanada. Inte heller har den svenska verksamheten i Stockholm drabbats av några uppsägningar. Detta skriver Rovios Sverigechef Oskar Burman på Twitter:

Rovio Stockholm var den studio som utvecklade Angry Birds 2, och har i dagsläget cirka 35 anställda.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.