Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Äntligen min tur!"

Idag började Apple att sälja den där klockan som alla pratat om i vad som känns som evigheter. Och idag fick jag äntligen sätta en runt min egen handled – som jag längtat. Nu är det min tur att prova.

Ni kanske förstår att det i princip är ett krav för att få jobba på ett sådant här ställe, men jag ska ändå skriva det rakt ut i klartext. Jag är helt galen i nya tekniska prylar. Jag minns inte riktigt när denna passion för grejer började, men få saker får mig på så gott humör så snabbt och enkelt som en kartong med någon ny pryl som jag ska få leka med.

Så ni kanske förstår vilken tortyr det har varit att arbeta med Jakob Nilsson sedan han kom hem från New York med en Apple Watch. Jag som så gärna vill vara en "early adopter" – men ofta hindras av min begränsade plånbok – låg efter och kände mig utanför. Fattade inte helt vad han pratade om eller skrev om i sina artiklar om livet med klockan. Det är inte samma sak att stå bredvid och se på, eller titta lite hastigt för att sedan motvilligt lämna tillbaka prylen i fråga till ägaren.

Idag började klockan officiellt att säljas i Sverige och med det blev det min tur! Äntligen min tur. Jag har nästan euforiskt öppnat den vita kartongen till en Apple Watch och nästan plågat mig igenom en genomgång av funktionerna med en väldigt trevlig och påläst kvinna. Jag tittar ned på min handled och fnittrar liksom för mig själv. Flera gånger. Nyper mig i armen.

Det är en alldeles särskild upplevelse att öppna upp en kartong med ett Apple-äpple på. Det känns som att de lägger nästan lika mycket tid på förpackningen som på produkten inuti. Jag fick till och med frågan om jag ville behålla plasten som sitter runt om – en del vill det, sa kvinnan.

Det här ska bli så kul.

Det har redan skrivits så mycket om den här klockan, men det som jag är mest nyfiken på handlar om träning och hälsa så det lär dyka upp mer tankar om mina upplevelser från det området längre fram. Först ska jag bara ta mig igenom alla inställningar ett varv till. Förhoppningsvis kommer jag ihåg ett och annat om vad kvinnan försökte lära mig tidigare idag – om inte har jag ju hela helgen på mig.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
25 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.