Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Phil Schiller: "Apple måste ta risker"

Apples marknadschef Phil Schiller talar i en intervju om tunna produkter, batteritid och hur mycket lagringsutrymme som är tillräckligt.

I samband med utvecklarkonferensen #WWDC har Apples marknadschef Phil Schiller ovanligt nog ställt upp i en intervju med Apple-kännaren John Gruber i en liveinspelning av poddradion The Talk Show.

Avsnittet har ännu inte publicerats, men The Verge har sammanfattat delar av samtalet, där Gruber passar på att ställa Schiller mot väggen gällande några av Apples designval.

Bland annat föreslår Gruber att Apples billigaste modeller av Ipad och Iphone bör få mer lagringsutrymme än de 16 gigabyte som varit standard ända sedan Iphone 4S lanserades. Så lite lagringsutrymme kan bli ett problem för användare som vill ladda ner appar, spela in högupplöst video och uppdatera systemet.

Schiller svarar att det blir allt vanligare att lagra dokument och bilder i molnet, och att detta minskar behovet att ha mycket utrymme på telefonen.

"Vi tror att när vi använder Icloud-tjänster för dokument och våra bilder så kanske de mest prismedvetna kunderna kan leva i en miljö där de inte behöver stora mängder lokalt lagringsutrymme eftersom de här tjänsterna lättar bördan."

Schiller menar att besparingarna Apple gör på lagringsutrymme istället kan användas till att förbättra andra funktioner som exempelvis kameran.

"Vi har gjort bra val"

En annan vanlig kritik mot Apple som Gruber tog upp är deras vana att göra sina produkter tunnare och tunnare, och hur det påverkar batteritiden. Skulle inte en något tjockare Iphone kunna ge en betydligt bättre batteritid? Phil Schiller håller inte med, och svarar:

"Om du vill ha en produkt som är tjockare med ett större batteri så blir den också tyngre, dyrare och tar längre tid att ladda. Vi överväger varje tjocklek, varje storlek, varje vikt och försöker lista ut vad kompromisserna blir. Jag tycker vi har gjort bra val där."

Samtalet kom också in på Apples nya bärbara dator Macbook, som har kritiserats för att vara begränsad tack vare sin tunnhet och att den bara har en enda dataport. Schiller håller med om att den nya datorn inte passar alla, men hävdar att Apple måste tänka progressivt för att leda utvecklingen in i framtiden. Han säger:

"Om vi bara gör mindre, små förbättringar, var är spänningen? Vi måste ta risker. Det är det Apple jag vill ha – jag vill ha ett Apple som är modigt och tar risker och är aggressivt."

Hela intervjun kommer troligtvis att publiceras på John Grubers webbplats Daring Fireball inom kort.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.