Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bötfälld för användning av Apple Watch

En bilist i Kanada har bötfällts för att ha använt sin Apple Watch under bilkörning, vilket skapat en intensiv debatt.

Det kan bli dyrt att ha en Apple Watch även för den som inte investerat i någon av guldmodellerna. Åtminstone för den som kör bil och vill använda klockan samtidigt. Det vet nu Jeffrey Macesin från Quebec i Kanada som fick en böteslapp på motsvarande 1 000 kronor. Detta för att han använt sin Apple Watch för att byta låt på sin Iphone kopplad till bilstereon.

Enligt Quebecs trafikbestämmelser är det inte tillåtet att använda handhållna enheter med telefonfunktion under bilkörning. Macesin har dock överklagat boten, och menar att Apple Watch inte faller under den beskrivningen. Han säger till CTV News Montreal:

"Det är inte direkt en handhållen enhet. Det är en klocka. Du vet, den är på min handled. Det är där det blir kontroversiellt – är den eller är den inte? Men jag tycker vi måste prata om det här."

Nyhetskanalen har också tillfrågat advokaten Avi Levy som specialiserar sig på trafikförbrytelser. Enligt honom var det bara en tidsfråga innan frågan om Apple Watch skulle bli aktuell, och att produkten hamnar i en gråzon. Levy säger:

"Jag är inte övertygad att Apple Watch kan betraktas som en telefon. Det är snarare en Bluetooth-enhet som kommunicerar med telefonens egen signal, och det har slagits fast i tidigare fall att du får använda en Bluetooth-enhet."

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.