Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Scott Forstall på Snapchat, Carplay i Sverige, Apple II Watch kittlar fantasin

Inför helgen passar redaktionen på att samla det mest intressanta från veckan som gått.

Varje vecka publicerar 99mac-redaktionen nyheter, tester, guider och krönikor. För att du inte ska riskera att missa något samlar vi det mest intressanta från #veckan som gått nedan.

Förutom att skriva på sajten finns 99mac också på Facebook, Twitter och Flipboard och det går att prenumera på vårt nyhetsbrev som kommer en gång i veckan. Besök inställningarna för din profil här på 99mac för att aktivera nyhetsbrevet om du inte redan får det.

Scott Forstall rådgivare åt Snapchat

Scott Forstall ledde länge länge utvecklingen av IOS på Apple, men 2012 meddelades det att han skulle lämna företaget. Bakgrunden uppges ha varit bland annat de många problemen med Apples lansering av sina egna karttjänster. En större anledning tros dock ha varit samarbetsproblem, där framförallt Jony Ive haft svårt att dra jämt med Forstall.

Förra året läckte ett stort antal mail ut från filmbolaget Sony Pictures, och en del av dem har publicerats på sajten Wikileaks i veckan. I ett av dem är från Snapchat-chefen Steve Hwang och och avslöjar att Scott Forstall tjänstgör som rådgivare åt bolaget.

Vilka specifika arbetsuppgifter Forstall haft är inte känt, men han tycks ändå ha fått lön för mödan. Enligt Techcrunch har han tilldelats 0,11 procent av bolaget i form av aktieoptioner. Trots att Scott Forstall inte längre jobbar på Apple verkar han alltså kunna sätta mat på bordet.

Carplay stöds nu i Sverige

Med uppdateringen av IOS till version 8.3 lärde sig den digitala assistenten Siri flera nya språk, bland annat svenska. Siri är en viktig komponent för att styra och kontrollera Carplay, och därför är det kanske inte helt förvånande att Sverige nu listas som ett av de länder som stöder Carplay.

Enligt Apple kommer över 30 olika bilmärken att ha stöd för Carplay, däribland Volvo och den svenska lyxbilsmärket Koenigsegg.

Fantisera om Apple II Watch

Den 24 april släpps den smarta klockan Apple Watch. Ett fantasifullt hemmabygge går dock ett steg längre och föreställer sig Apple II Watch. Det är alltså en produkt som inte finns på riktigt, men som bjuder på en tidsresa till ett alternativt 1985 där de smarta klockorna gjorde entré något tidigare än i verkligheten.

Apple II Watch innehåller en bildskärm med katodstrålerör, en väldigt liten högtalare och två diskettstationer för lagring.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.