Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Flera högre chefer slutar på Apple

Två högre chefer inom Apple har meddelat att de kommer att lämna företaget. En av de är Katie Cotton, som under många år varit ansvarig för Apples globala PR-strategi.

Katie Cotton hör knappast till de mest kända ansiktena bland Apples ledarskikt, men hennes roll har varit desto viktigare. Som Apples chef över global kommunikation har Cotton haft ansvar för det budskap företaget sänder ut till media gällande nya produkter och händelser. John Paczkowski rapporterar nu för Recode att Katie Cotton kommer att lämna Apple för att ägna mer tid åt sin familj.

Katie Cotton anses bredvid Steve Jobs ha varit en av de drivande krafterna bakom Apples omtalade produktpresentationer och keynotes. Hon har arbetat direkt under Jobs och senare Tim Cook, och anses ha varit en instrumental del i att bygga upp företags aura av mystik och exklusivitet. Till Recode säger Cotton att beslutet att lämna Apple är ett av de svåraste hon tagit.
– Det här är svårt för mig. Apple är en del av mitt själ och hjärta , säger Cotton.

Det är ännu inte känt vem som kommer att överta ansvaret för Apples PR efter Cotton. En trolig kandidat är dock Steve Dowling, som arbetat under Cotton som Apples talesman. Om Cottons avgång säger Dowling:

"Katie har gett sitt allt till det här företaget i över 18 år. Hon har velat ägna mer tid åt sina barn en tid nu. Vi kommer verkligen att sakna henne."

Zane Rowe slutar också

Cotton är inte den enda högre Apple-chefen som slutar. 9to5mac rapporterar att även Zane Rowe, chef med försäljningsansvar i Nordamerika, lämnar företaget. Rowe började på Apple för två år sedan, och arbetade dessförinnan som finanschef på flygbolaget United Continental Airlines. Rowes ansvarsområden kommer att övertas av Doug Beck, som för närvarande ansvarar för försäljning i Japan och Korea. Detta enligt Apples talesperson Kristin Huguet:

"Doug Beck har gjort ett bra jobb med att hjälpa Apple att öka sin verksamhet i Japan och Korea. Hans roll utökas nu till att innefatta också Nordamerika."

Flera högre chefer har den senaste tiden slutat på Apple. Scott Forstall tvingades lämna företaget och sin position som IOS-ansvarig i oktober 2012, delvis på grund av Apples misslyckade lansering av egna karttjänster. Mer frivilligt tycks Greg Christies avgång ha varit. Christie ledde under många år Apples avdelning för användargränssnitt, den så kallade Human Interface-gruppen. Även Peter Oppenheimer, Apples långvariga finanschef, har meddelat att han tänker gå i pension.

I mars rapporterade 99mac också att Apples svenske PR-chef Petter Ahrnstedt lämnat sin position. Apple har ännu inte tillkännagivit någon ny PR-ansvarig för Sverige och resten av Norden.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.