Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

SVT lägger ner flödande webbtjänst

Sveriges Television lägger ner webbtjänsten SVT Flow som lanserades för ett knappt år sedan.

Förra året lanserade Sveriges Television tjänsten SVT Flow, som skulle vara ett komplement till SVT Play. Till skillnad från den vanliga webbtjänsten utgick SVT Flow från en tv-tablå som strömmades, och var på det sättet mer likt vanlig tv. Programmen går att se på rad som ett flöde.

Nu väljer dock SVT att lägga ner tjänsten, rapporterar Resumé. Uppgifterna bekräftas av Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud på Sveriges Television. Hon säger:

– Tjänsten har upplevts som otydlig av publiken. Den har inte lyckats bli tillräckligt tydlig, och har varit svår att hitta för publiken. Då är det bättre att vi stänger tjänsten och tar nya tag.

En annan möjlig anledning är att nya programtjänsten efter ett år räknas som permanenta, och då kan bli föremål för så kallad förhandsprövning av myndigheten för radio och tv. En förhandsprövning innebär att myndigheten ska bedöma den anmälda tjänstens marknadspåverkan och "allmänna värde", det vill säga i vilken omfattning tjänsten bidrar till SVT:s uppdrag i allmänhetens tjänst.

Enligt Lena Glaser är dock hotet om förhandsprövning inte anledningen till att tjänsten läggs ned, även om det har påverkat tidsramen. Hon säger:

– Vi har inte lagt ned Flow för att undvika förhandsprövning. Men tajmingen har naturligtvis påverkat. På det viset hänger datumen ihop. Vi lägger ned nu för att vi inte behöver besluta om den ska förhandsprövas eller ej.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.