Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple startar reparationsprogram för Macbook Pro

Ägare av vissa Macbook Pro-modeller som har problem med grafikkortet kan snart få datorn reparerad gratis av Apple.

Många användare har rapporterat problem med grafikkorten på vissa modeller av datorn Macbook Pro. Nu meddelar Apple att ett särskilt reparationsprogram ska låta dessa användare reparera sina datorer utan kostnad.

Programmet ifråga gäller Macbook Pro-datorer med 15- och 17-tumsskärmar som tillverkades mellan februari 2011 och december 2013. Symptom för grafikproblemen är att bildskärmen uppvisar förvrängd bild, eller ingen bild alls, samt att datorn startar om oväntat.

Programmet gäller följande datormodeller, och via en webbsida hos Apple går det att med serienumret kontrollera vilken modell en viss dator är:

  • Macbook Pro (15 tum, tidigt 2011)

  • Macbook Pro (15 tum, sent 2011)

  • Macbook Pro (17 tum, mitten 2011)

  • Macbook Pro (17 tum, sent 2011)

  • Macbook Pro Retina (15 tum, mitten 2012)

  • Macbook Pro Retina (15 tum, tidigt 2013)

De användare som har problem uppmanas att lämna in sin dator antingen i en Apple-butik eller hos en auktoriserad service-partner. De som tidigare lämnat in sin dator och betalat för en reparation har rätt till ersättning från Apple. Fullständiga villkor för programmet finns att läsa på Apples supportsidor.

Reparationsprogrammet startar idag i USA, och inleds i Sverige den 27 februari. Det kommer att vara aktivt till den 27 februari 2016, eller tre år från datumet då datorn köptes, beroende på vilket som ger längst täckning.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.