Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

läckta bilder

Display till ny Macbook Air

Bilder publicerade på en kinesisk webbplats visar bilder på en komponent som påstås vara bildskärmen till Apples nya Macbook Air.

Tidigare i januari publicerades uppgifter om att Apples nya bärbara dator börjat massproduceras hos Quanta Computer i Taiwan. Nu har den kinesiska webbplatsen Ifanr (på kinesiska) lagt ut bilder på vad som påstås är en bildskärm till den nya datorn.

På bilderna jämförs komponenten med en Macbook Pro 13 tum och en Ipad med 9,7 tums bildskärm. Måtten ser ut att stämma väl överens med vad som tidigare ryktats, nämligen att den nya datorn får en bildskärm på 12 tum. Delen är också väldigt lik de som sitter på de nuvarande modellerna av Macbook Air, men med två anmärkningsvärda skillnader.

För det första är Apple-loggan på baksidan av bildskärmen inte bakgrundsbelyst, utan istället ser den ut att vara av borstad metall så som på baksidan av Ipad. Enligt spekulationer beror detta på att den den nya enheten blir tunnare än tidigare modeller.

För det andra saknas de grå kanterna som sitter runt bildskärmen på dagens Macbook Air. Istället går bildskärmen ända ut till kanterna precis som på Macbook Pro med Retinaskärm.

Värt att understryka är att det inte går att bekräfta om bilderna är äkta. Men om datorn nu har börjat massproduceras är det mycket möjligt att komponenter börjat dyka upp i de asiatiska produktionsleden.

Den nya Macbook Air uppges ha en högupplöst Retinaskärm och Intels nya strömsnåla Broadwell-processorer vilket gör att den inte behöver fläktar för kylning. Andra rykten är att datorn kommer sakna de flesta portar, men att det kommer finnas en ny USB-anslutning av typ C. Möjligtvis kommer USB-porten också att användas för laddning av enheten. Slutligen ryktas den nya Macbook Air att erbjudas i flera olika färgalternativ, bland annat guld.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.