Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google hanterar mejlen med Inbox

Google vill återuppfinna e‑posten och göra hanteringen av mejl smartare och smidigare med den nya tjänsten Inbox som nu kan testas av inbjudna användare.

Googles e‑posttjänst Gmail hör till en av världens mest använda, och nu har sökjätten presenterat en ny tjänst som ska utgöra ett mer dynamiskt och smart sätt att hantera e‑post. Den kallas Inbox, och är både en app för IOS och Android, och ett webbgränssnitt.

Inbox påminner på många sätt om appen Mailbox genom att mejl kan hanteras snabbt genom att exempelvis arkiveras, slängas eller läggas till i en att göra‑lista. Det går också att med hjälp av en snooze‑funktion få meddelandet igen vid ett senare tillfälle.

Hantering per automatik

Utseendet är i linje med Googles nya designfilosofi, men viktigare än gränssnittet är de automatiska funktioner som bättre ska hantera och kategorisera meddelanden automatiskt. Det betyder att Inbox kan dela in posten i grupper så att exempelvis e‑post som har med resor eller köp att göra samlas på ett ställe. Givetvis går det också att skapa egna grupper.

Något annat som fungerar automatiskt är att Inbox visar den viktigaste informationen överst, så som bokningsbekräftelser och tider. Detta ger användaren överblick över mycket information utan att det specifika meddelandet måste öppnas. Inbox kan också komplettera med mer information från internet, som förseningar av ett flyg eller leveransstatus på ett paket.

Inbox innehåller också en funktion för påminnelser, och även här kan Inbox komplettera med information från nätet. Exempelvis kan en påminnelse om att ringa en vårdcentral kompletteras med ett telefonnummer som Inbox sökt reda på. På många sätt är alltså Inbox en blandning av ett traditionellt e‑postprogram, en sökmotor och en digital assistent.

Under onsdagen började Google skicka ut inbjudningar för användare att testa tjänsten, och för tillfället går det bara att få tillgång till Inbox genom en inbjudan. De som har tillgång till tjänsten kan skicka ut inbjudningar till sina vänner, och efterfrågan på att testa tjänsten ser ut att vara stor. Redan har en auktion på Ebay lagts ut där en inbjudan till Inbox erbjuds. I skrivande stund är budgivningen uppe i 52 dollar, motsvarande 377 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.