Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook: "Alla har rätt till ett privatliv"

Andra delen av Charlie Roses intervju med Apples vd Tim Cook sänds senare i dag, men en försmak avhandlar ämnet integritet.

Apples vd Tim Cook har deltagit i en lång intervju i det amerikanska tv-programmet Charlie Rose på kanalen PBS. Igår skrev 99mac om den första delen av intervjun, och nu har en försmak av del två lagts upp på programmets Youtube-kanal.

Ämnet som avhandlas i det här klippet rör säkerhet och integritet. Charlie Rose lyfter en fråga som många konsumeter är oroliga för, nämligen att så mycket av deras personliga data finns lagrat i molnet, och i händerna på företag som Microsoft, Apple och Google.

Enligt Tim Cook har Apple ett annorlunda synsätt på detta än de flesta andra företag. Han säger att Apple försöker att inte samla data om sina kunder när de skapar nättjänster. Apples affärsidé är att sälja enheter som Iphone och Ipad, och inte på att ha information om de som köper enheterna.

"Vi läser inte dina mejl. Vi läser inte dina meddelanden i Imessage. Om regeringen lägger ett krav på oss att lämna ut dina meddelanden så kan vi inte göra det. De är krypterade, och vi har inte nyckeln."

Tim Cook säger också att han tycker alla konsumenter ska fråga sig själva hur ett företag tjänar sina pengar. Om de tjänar pengarna huvudsakligen genom att använda data om sina kunder så finns det skäl att oroa sig. Företag bör vara öppna med deras affärsverksamhet, säger Cook och tillägger:

"Jag anser att människor har rätt till ett privatliv"

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.