Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtitt

99mac testar bästa modellen av Macbook Pro Retina 15‑tum (mitten 2014)

Apples senaste lansering av bärbara bjuder endast på mindre uppdateringar av hårdvaran. 99mac har fått in ett exemplar av Macbook Pro Retina med 15-tum till testlabbet och undersöker hur stor skillnad det är mot föregångarna.

Summering och omdöme

Den här datorn är en rakt igenom trevlig maskin att använda för både enklare och tyngre arbete. Skärmen på 15 tum gör den lämplig att ha som enda dator, men den fungerar också som komplement till en stationär för den som då och då behöver utföra arbete ute på fältet.

Fläktarna låter ibland vid tyngre belastning, men de är inte särskilt högljudda och ljudet är inget som vi stör oss på. Datorn blir varm, men inte brännhet och fungerar att ha i knät om inget bord finns tillgängligt.

Datorn har samma snygga design som på den föregående versionen och vi har inget att klaga på där. Batteritiden uppmäts till omkring 7 timmar vid surfning på nätet i redaktionens tester, något lägre än Apples specificerade 8 timmar. Just drifttid är dock någonting som skiljer vilt från användare till användare, baserat på användarmönster såväl som skärmens ljusstyrka.

Vårt testexemplar är den bästa av de två möjliga standardkonfigurationerna och har blivit lite billigare än föregångaren. Det är tacksamt, men det rör sig om 300 kronor så det gör ingen enorm skillnad med datorns ursprungspris i åtanke.

Datorn passar för personer som är ute och rör på sig ibland, som vill ha lite större skärmyta och som har behov av mer prestanda för exempelvis videoredigering på fältet. Äger man den förra generationen finns det ingen anledning att byta, men har man någon äldre generation och är sugen på att köpa nytt kan den vara värd att lägga pengarna på.

Fördelar
+ Sänkt pris
+ Arbetshäst för mobila användare
+ Bra batteritid
+ Snabbt wifi

Nackdelar
- Inga väsentliga skillnader mot föregångaren

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.